Slut och rörelse

Så var det snart ett nytt år. Vet inte om jag gillar nyår. Har inte bestämt mig än. På ett sätt är det rätt jobbigt för det påminner en om att allting rör sig och går framåt - och att det inte finns något vi kan göra för att stoppa det. Vi går alla mot en säker död liksom. Å andra sidan är det lite vackert också att allt växer och börjar om på nytt. Som i natt drömde jag om att jag var gravid. Jag var helt överlycklig (det var även min kompis som var med i drömmen vilket är lite mystiskt eftersom hon kör med dubbla preventivmedel...). Sedan upptäckte jag att jag inte var gravid och jag blev jätteledsen. Kanske har det något att göra med nyårssymboliken? Alltings rörelse? Fick en rättelse av pappa förut att man inte säger Gott nytt år förrän på tolvslaget, fram till dess säger man Gott slut. Tycker jag lät jättedeprimerande. Vaddå Gott slut liksom, låter ju som om man ligger på dödsbädden. Jag tänker säga Gott liv!

Nu är det bestämt att jag åker till England för att plugga engelska i mars. Ska bli riktigt härligt att komma iväg lite. Lite nervöst dock att åka helt själv...!! Hoppas att jag upptäcker något om livet och mig själv i alla fall och att jag bestämma mig för något att göra när jag kommer hem. Kan vara på tiden nu.

Tänker förresten göra en lista. En "bäst 2006"- lista. Vet bara inte exakt vad det är jag ska lista. Återkommer.

Budget och svenskar

Har tänkt varenda dag nu att jag måste sätta mig ner och göra en budget för våren och se om jag har råd med allt jag vill göra. Har dock aldrig orkat. Typiskt att jag tar tag i det nu mitt i natten. Jag ska då alltid göra det jobbigt för mig. Känns dock som att jag tagit mig lite vatten över huvudet, jag är inte miljonär liksom (dessvärre). Känns lite tomt i kassan nu speciellt eftersom man får betala allt själv. Första gången på över ett år som jag inte får csn också, det märks! Att åka till England och plugga engelsak funkar ekonomiskt eftersom man kan få rättså mycket lån från csn, dessutom är min eviga bank inte snål när det gäller utbildning. Men Thailand och Spanien kostar desto mer, dessutom ska hyran här hemma betalas för fyra månader! Hur ska det gå för stackars fattiga mig...(kanske inte var så smart att  säga upp mig på Mcd nu när jag behöver pengar men pallar faktiskt inte att jobba där längre. Någon självakting får man faktiskt ha.)

Tror förresten ändå att jag måste flytta. Upptäckte nämligen att det bor massa galna indier här. En av dem försökte utföra någon slags besvärjelse över mig när jag klev av bussen. Farligt. Fast å andra sidan, det är inte många svenskar som bor i Sverige längre. Läste på Fridas blogg att det bor en halv miljon finnar här. Och jag vet att det bor typ en miljon muslimer. Lägg där till övriga minoriteter och se vilka som är i minoritet egentligen - svenskarna! Ganska ball ändå, om den procentuella ökningen av antalet ickesvenskar fortsätter i samma takt borde det rent logiskt sett snart inte finnas några svenskar alls i Sverige. Och då kan det ju inte heta Sverige. Undrar vad det skulle heta då. Bara Rige kanske? Det låter ändå helt okej. De som bor här kan kallas för riger. Ska nog försöka lansera det nu så att det är etablerat tills dess svenskarna är borta. Bra plan.

Rea och återvinning

Alltså, jag hatar verkligen rea. Och i synnerhet hatar jag mellandagsrea. Vad är det med folk liksom? Har de inte fått nog av att göra av med pengar? Och hade man verkligen velat ha ett speciellt plagg, vill man inte hellre ha det när det fortfarande är modernt då? Vari ligger charmen i att trängas med hundratals andra, knappt kunna andas, knappt höra något på grund av att butikerna envisas med att pumpa ut klubbmusik på högsta volym (tror de att de kan lura en att man är på en klubb eller? Så att man lika lätt som man köper en drink ska köpa en jacka eller en klänning?). Dessutom är det bara uttjatade kläder på rean, de snygga är till fullpris. Kan i och för sig ha viss förståelse för de som vill köpa märkesjeans till billiggare pris, men de som går till H&M? Vad sparar man liksom, 50 kronor? Nä, ska hålla mig borta från stan de närmaste dagarna nu.

Har faktiskt städat nu. Det blev rätt bra. Måste bara bära ner alla gamla tidningar och flaskor. Har alltid varit Magnus som gjort det så lite skamset måste jag erkänna att jag inte ens vet var återvinningen ligger... Nu står dock en rad vinflaskor på golvet och det ser kanske inte så snyggt ut. Ska skaffa karta och kompass och leta i källaren här.

Dödsångest och McDonalds

Hade en hemsk mardröm igår. Den började med att det var en terroristattack mot Landvetter tror jag, eller så var det någon annanstans i Göteborg. Sedan visade det sig att det var mig terroristerna var ute efter och jag försökte gömma mig för dem hela tiden. Det värsta med drömmen var att jag var så ensam hela tiden - knappt polisen ville hjälpa mig. Dessutom kändes drömmen riktigt verklig så när jag vaknade mitt i natten hade jag grym dödsångest. Usch. Jag lider verkligen med de som måste leva med det ständiga hotet från terrorister. Tänk att alltid veta att det finns en risk för ens liv att sätta sig på den bussen eller att gå i det köpcentrumet. Att aldrig kunna känna sig helt säker.

Har för övrigt sagt upp mig från Mcdonalds. Eller - jag har sagt upp mig men chefen var inte där så än så länge är det bara jag som skrivit på papprena. Jag känner mig i alla fall uppsagd mentalt sett. Känner att McDonalds tillhör det förflutna nu. Lite synd bara att alla de roliga människorna jobbade när jag sa upp mig, det gjorde inte saken lättare direkt. Var dock på jobbet i måndags natt och käkade och då kändes det himla bra att jag stod på rätt sida disken. McDonalds har gett mig väldigt mycket, men också tagit mycket av mig. När de nu ville att jag skulle jobba nyårsnatten och sedan enbart natt hela januari fick jag nog. Sån skitlön man får när man jobbar natt så är det inte värt det. Dessutom känner man sig väldigt liten när man jobbar på ett sådant stort företag - man har i princip inget att säga till om, det är bara att anpassa sig. Och även om jag gärna ställer upp så har jag väldigt svårt för att rätta mig i leden.

Städryck

Usch, det luktar urk i lägenheten. Tappade alla hämningar på vår lilla efterfest igår...inte bra. Ättika och vädring ska nog göra susen hoppas jag. Ska nog få ett ryck också och städa hela lägenheten, det behövs verkligen. Så jobbigt bara. Ska laga lite risotto först och sen ska jag piska på mig själv. Jag tror att jag skulle behöva ett sånt elektriskt halsband man har till hundar som skäller - varje gång jag inte plockar undan efter mig så får jag en stöt. Kan vara sista utvägen faktiskt.

Familjen och grisar

Så, var det jul. Gårdagen började faktiskt precis som alla andra dagar, det vill säga ett hysteriskt springande efter bussen på väg till jobbet. Japp, jag jobbar på julafton. Väl på jobbet visade det sig att jag och Carro hade exakt likadana klänningar på sig så det fick bli vår juloutfit istället för de vanliga tröjorna. Dock var det inte så många som panikshoppade på jul så vi kunde gå hem lite tidigare.

Innan jag och mamma åkte till pappa kollade jag lite på mammas och pappas bröllopsvideo. Har aldrig sett den innan och det var rätt kul att se. I vissa sekvenser blev det dock lite sentimentalt när man hade både farmor och morfar i bild. Morfar höll även ett tal som jag skrattade gott åt. Roligast var dock minen mamma gjorde efter att hon sagt ja, typ "vad fan har jag gjort?".

Det blev en trevlig jul även om vi bara var fyra stycken. Vi är verkligen en liten släkt. Jag har till exempel inga kusiner alls. Jag hade nog önskat just vid sådana här tillfällen att vi var några fler. Å andra sidan har vi ju väldig trevligt med bara vår familj. Men vem vet, när jag är mormor eller farmor kanske vi har världens släkt. Det gäller bara att ligga i...=) Nu ska jag starta operation äta upp marsipangris. Så ska jag ha det jävligt gött när jag äter den och sen ska jag glömma att jag någonsin proppat i mig så mycket kalorier på så kort tid och tänka att jag bara gjorde det för Jesus skull.

Antony och jobben

Nu kan man andas i köket igen. Och man kan nästan ta sig fram obehindrat i sovrummet. Dessutom finns det rena strumpor och diskade glas. Hela förvandlingen skedde tidigt i morse (då endast tomten var vaken...) ackompanjerat till Antony and the Johnson's I'm a bird now - en skiva som bara blir mer och mer fantastisk för varje lyssning. Den sätter en i något slags dvala där knappt tanken får plats.

Undrar just om Bengans har öppet lite senare idag. Skulle verkligen villa köpa skivor. Kan man nog kolla på internet. Såg på sista avsnittet av parlamentet igår. Det brukar nte vara abll men min favorit Sissela Kyle var med och hon är bara så bra. Så jag säger bara jobben, jobben, jobben!

Landningen

Såg precis Discovery landa live. Fan vad snyggt alltså. Det riktigt kittlar till nar man tänker på att den har varit ute i rymden och sedan bara glider ner så snyggt. Fantastiskt vad människan kan åstadkomma ändå.

Sprit och måsten

Usch, det luktar sprit i lägenheten. Och jag som haft så bra ording i köket - nu orkar jag inte diska alla glas och slänga alla citroner och chipspåsar. Fy. Får ta en rejäl omgång här imorgon. Ska faktiskt tvätta imorgon bitti. Klockan sju. Får se hur det går med det. Sov i och för sig ganska länge idag, gick hem ganska tidigt på grund av får många gin fizz. Vaknade bredvid en person jag först trodde var min chef. Insåg sedan att det var Cillan. Hon och Louise hade trillat in lite senare. Båda hade stora problem att gå imorse varpå de haltade omkring som två invalider. Jag hade vett att ta en taxi så jag klarade lätt av hela dagen på jobbet idag.

Kom inte in på journalistutbildingen. Är inte speciellt besviken för det. Snarare lättad faktiskt. Nu känner jag ingen stress att jag "måste" göra en viss sak bara för att jag kom in. Blir nog att jag drar till England och bättrar på språkkunskaperna lite. Ska försöka skriva lite också. Vet inte vad bara. Jag vet att man måste ha en storslagen dröm om att förändra världen för att bli journalist och visst, jag har väl en del synpunkter om världen som jag gärna delar med mig av, men det är nog ändå inte därför jag vill bli journalist. Jag vet faktiskt inte varför. Kanske för att göra saker och ting synliga för människor, vara den länken som binder samman dagens multisamhälle. Nä gud vad töntigt det lät. Måste nog tänka över det här lite bättre.
Idiotförklaringar och granar

Årets idiotförklaring måste ändå komma från blogg.se. Då hela mina blogg försvann igår, bara sådär, skulle jag skicka ett mail om hjälp. För att få denna hjälp var man tvungen att svara på tre frågor:

1. Vad gjorde du?
2. Vad förväntade du dig skulle hända?
3. Vad hände?

Eftersom jag faktiskt inte hade gjort någonting kändes det som ett ypperligt tillfälle att ge igen för denna inkompetensförklaring av alla bloggare...

Skulle klä granen igår. Det gick ju väldigt bra. Pappa och jag var först ute och köpte lite nya kulor (riktigt läckra!). När vi väl kom hem hade han och David stora problem med att få granen på plats (vilket fick en att inse det absurda i att släpa in ett träd i huset). Väl på plats började vi pynta, men det tog inte lång tid innan hela granfanskapet välte och flertalet kulor krossades helt utan barmhärtighet. Men skam den som ger sig! Upp med granen igen och pyntingen fortsatte. Tillslut blev det en mycket grann gran som stod där och lyste i decembermörkret. Så allt var frid och fröjd och David och jag hade precis öppnat dörren för att åka hem då granhelvetet helt obefogat (vi stod typ fem meter ifrån) bara välte igen! Med alla nya fina kulor i! Jävla granfan asså, hoppas den brinner i helvetet.

Kvällen avsultades med Claes Malmberg på Harrys. Jäkligt roligt. Sedan några till glas vin med Frida och hennes kockvänner, en sväng till Sibyllas och en evighetslång promenad uppför alla backar i hela Göteborg (kändes det som). Nästa gång jag flyttar ska det vara till ett platt ställe.

Köttbullar och brottslingar

Gud vad duktig jag har varit idag. Okej, gick upp lite sent kanske men det är faktiskt förståligt med tanke på antal timmar sömn i lördags. Sedan var det dock full rulle med fika, ett par timmars jobb och matlagning. Lagade egna indiska köttbullar med hemmagjort potatismos. Till och med diskade och gjorde rent efteråt. Inte illa! Återstår bara att ta tag i tvätten och därmed högen med kläder som inte befinner sig där den borde...

Läste lite om de som har åtalats för rånet på Landvetter för ett tag sedan. Den ena killen hade varit med i brottsregistret sedan han var 11 år. Då inser man liksom att man hade kunnat förhindra många brott genom att fånga upp dem här människorna från början. Det är liksom inte vem som helst som begår brott, utan personer som i många fall haft en stökig uppväxt. Det är lite sorgligt att samhället inte kan ta vara på alla som bor här utan att vissa hamnar i kläm.

Självgodhet och Gud

Så var man ute på köttmarknaden igen. Intressant. En sak jag i alla fall har återupptäckt är att jag trivs ganska bra i mitt eget sällskap. Jag vet, jag är världens mest självgoda människa, men det är ju rätt bra för mig ändå. Jag menar, tänk om jag hade varit värsta idioten, då hade jag ju aldrig stått ut med mig själv!

Fick mitt antagningsbesked precis och kom visst in på statskunskap B. Fattar ingenting, trodde verkligen att det var kört. Nu blir det ju jobbigt bara, för jag hade ju tänkt åka till England och plugga engelska till våren. Hade faktiskt sett fram emot att komma iväg lite. Hatar alla val. Ska nog skaffa mig en personlig rådgivare. Undra vad det skulle vara för person i sådana fall. Någon som har alla svaren liksom. Borde ju bli Gud det. Får väl ringa och boka en tid med honom då.

Önskar förresten att jag vore fem år äldre. Inte alltid då (fet åldersnoja!) utan på kvällarna. Är man typ 25 är Göteborg en helt okej feststad. Kanske ska passa på att fråga Gud om det också.

Mat och brådska

Sista kvällen med klassen igår. Mycket trevligt. God mat och gott sällskap...=) Blev lite för många Mintuu för mig dock så åkte hem rätt tidigt... Tog med med pommes och kycklingsvingar från burger king, riktigt äckligt faktiskt. Men vad gör man. Åt lunch med pappa precis, betydligt godare och precis vad jag behövde. Fisksoppa, mm. Nu ska dock mamma tydligen tvinga ut mig på promenad och jag orkar verkligen inte. Känner för att dega ner mig i soffan. I och för sig är det fredag idag och inget bra på tv ändå. Minns nu att jag hysteriskt slängde mig efter tv-kontrollen igår när jag kom hem för att jag fick för mig att Cityakuten fortfarande gick. Var dock en timma försenad för det programmet...

Egentligen borde jag åka och simma. Göra något. Konstaterade häromdagen vad skönt det är att ha bråttom. jag brukar räkna bakåt i tiden från det att jag ska göra något speciellt bara för att kunna komma fram till att jag måste skynda mig lite. Tidspress är skönt, då håller man vardagen rullande.

Verklighet

Ibland är verkligheten så långt borta. Och ibland är den så brutalt nära. Så att man verkligen känner dess unkna andedräkt rakt upp i ansiktet. Lycka kommer inte över en natt. Inte över två heller. Tydligen är det något man måste jobba för. Och ibland måste man falla en bit för att kunna kämpa vidare. Det gör så jävla ont bara.

Författare

Funderar på att skriva en bok. Det är väl det man ska göra när man är nere i skiten. När kreativiteten är på topp liksom. Vet inte vad den skulle handla om i så fall. Kebab, kanske.

Författare

Funderar på att skriva en bok. Det är väl det man ska göra när man är nere i skiten. När kreativiteten är på topp liksom. Vet inte vad den skulle handla om i så fall. Kebab, kanske.

Författare

Funderar på att skriva en bok. Det är väl det man ska göra när man är nere i skiten. När kreativiteten är på topp liksom. Vet inte vad den skulle handla om i så fall. Kebab, kanske.

Kärlek...

...är underbart. Speciellt i filmen Moulin Rouge. Underbar, underbar film. Jag smälter.

Omköring och redigering

Idag var jag och simmade innan jobbet. Inte illa va! Det var riktigt skönt (förutom i början när min träningsvärk gjorde att vattnet kände som sirap...), speciellt efteråt när jag gick till jobbet alldeles fräsch och pigg! Kommit på att simma är ungefär som att köra bil. Det finns två mycket enkla regler: 1. Fyra filer varav två omköringsfiler, en i vardera rikting. 2. Ingen omköring i korsningar eller kurvor. Ändå lyckas folk simma kors och tvärs över hela bassängen och jag börjar mer och mer inse att alla utan jag själv är idioter, hehe.

Imorgon är The Big Day - dagen då vi ska redigera hela vår tiding. Känner på mig att det kommer gå åt helvete. Suger att jag börjar åtta på måndag annars hade jag kunnat dränka mina misslyckanden imorgon kväll...

Lindarw och glass

Glömde att skriva om vem som var på jobbet udag. Christer Lindarw! Han är verkligen ofärskämt snygg för att vara man. Grymt stilig också. Oturligt nog var det inte jag som fick hjälpa honom uatn den andra tjejen i kassan och hon kände inte ens igen honom. Orättvist.

Har precis satt i mig en lite glass. Meningen var att jag skulle dela med Magnus men han skulle visst dricka öl. Så, mer glass till mig!

Träningsverk och maffian

Lite seg dag på jobbet idag. Hade sjuk träningsverk efter klättringen igår. Men det var det värt för det var skitkul! Blev dock inte bättre av många mindre briljanta kunders uppförande idag, som till exempel när två personer försöker prata med mig samtidigt var av en är förbannad och en är hyperstressad. Suck.

Är riktigt irriterad på facket faktiskt. Håller med dem som tycker att blockaderna mot de stackars caféerna är rena maffiafasonerna. Kollektivavtal är ju faktiskt frivilliga och dessutom finns det bara en instans i Sverige som kan utföra hot och dra in vissa rättigheter och det är staten. Facket kan liksom inte springa runt och leka polis för då urholkas hela rättsamhället. Ska alla som vill ha som de vill börja blockera affärer och ta ifrån folk deras äganderätt och näringsidkarfrihet? Om jag till exempel skulle vilja att inga korvar fick kosta mer än fem kronor, har jag då rätt att blockera alla korvkioskar för att få min vilja igenom? Även om syftet är så nobelt som att alla ska ha rätt att få köpa en korv? Okej, lite långsökt, men facket är faktiskt bara en intresseorganisation och ingen statsmakt, även om de nog önskar något annat själva.


Trevliga personer och usla idoler

Hm, underlig kväll igår. Frida och jag fick lite ryck efter skolan och gick för att ta ett glas vin. Som blev två. Som blev tre. Och det hela slutade med dans på bardisken...hehe...Hade väldigt trevligt i och för sig, men var inte liga på G på jobbet idag. Snarare ganska bitter. Jag har förresten kommit på vilken sorts människor jag avskyr över alla tykna och otrevliga människor och det är dem käcka personerna. De som hela tiden ska småprata lite och vara alla till lags och som ser ljust på allting. Och när dessa människor väl ska snacka skit om någon så liksom suckar de bara lite och går vidare. Jag klarar inte av dem presonerna, jag får nervsammanbrott om någon inte har lite cynism och bitterhet inom sig. Tror inte man mår bra av att vara trevlig hela tiden heller. Någonstans måste det göra jävligt ont liksom.

Nu har det gått några dagar sedan Idol-finalen och jag har lyckats smälta det hela. Hela den kassa tävlingen blev liksom inte bättre av att Markus vann. Han kan ju inte sjunga! Och hur fan tänkte tv4 när de valde att låta de gamla deltagarna sjunga sina låtar? Det var ju ett hån mot Markus och Erik. För det Daniel, Agnes, Darin och Sebastian har gemensamt är att de sjunger skiten ur de flesta och dessutom är musikaliska och har utstrålning. Markus är bara en coverartist. Och hur kan han sjunga Coldplays urusla låt Fix you i finalen? Så töntigt! Nä, inget bra Idol i år. Juryn är dessutom så löjliga när dem försöker hylla artisterna så att tittarna ska luras att tro att dem är så bra. Men det är dem inte. Markus är inte bra, låten Everything changes är verkligen inte bra (den hänger ju inte ens ihop, låter som typ fyra olika låtar som har klippt och klistrats av en femåring) och den fjantiga videon som precis gick på fyran var definitivt inte bra. Pinsamt.

Förresten har jag fått kritik för att mina blog innehåller för mycket kebab. Jag tar åt mig av responsen och lovar bättring.