Kallt och snö

Förlorade budgivningen på en lägenhet idag. Jag trodde nästan att jag skulle få den, jag var den sista som gav mig. Jävla surt asså. Men det är väl bara att leta vidare antar jag. Har bokat in en del visningar nästa vecka så vi får väl se hur det går. Känns tyvärr ganska hopplöst. Även om man lånar en massa pengar så kan man inte köpa vilken som helst ändå. Det är rätt sjukt att lägenheterna stiger med över en halv miljon efter utgångspriset. Man kanske skulle bli mäklare...=)

Kallt som fan är det idag också, blåser och snöar. Underkylt regn är det så att rutan på bilen frös igen när jag körde, totalt livsfarligt! Pappa trillade när han skulle ut o röka förut och slog i knät. Ganska ovanligt att pappor slår sig så att det låter (på dem alltså, dem vill ju gärna verka tuffa), men den här gången trodde han att han hade brutit knäskålen. Tror inte att det var så allvarligt, men man får ta det försiktigt i halkan!

Usch vad jag fryser, ska nog dricka lite te.

Lägenheter...

...är svåra att få tag på! Kollade på en lägenhet i annedal idag. mkt fin förutom skabbigt badrum. Det ska renoveras i november, frågan är om det är värt att ha ett skabbigt badrum i nästan ett år för att få ett helt nytt o fräscht? kanske, har två dagar på mig att bestämma mig. Ska kolla på två till imorgon i masthugget och vid stigbergstorget så vi får se.

Har varit hos Louise idag o kollat på tjejfilm. Måste se lite mer filmer med henne, när Magnus är med är det svårt att se kärleksfilmer. =) Inte för att dem är speciellt bra egentligen, men ibland är det skönt att bara mysa ner sig med något töntigt. Vi kollade på Wedding date". Hög mysfaktor. Häromdan kollade jag och Magnus på en film som hette "It's all gone, Pete Tong" som handlade om en dj som blev döv. Riktigt bra film!

Ska kolla på Sex and the City nu. Borde sova för jag ska jobba imorgon, usch, känner verkligen inte för det. Synd att man måste jobba, gött om man hade varit rik från början. Många säger att det är bra att man får känna på att tjäna sina egna pengar och att man ska kunna klara sig själv, stå på egna ben bla bla. Jag tycker att det är skitsnack. Jag hade definitivt inte tackat nej om någon hade erbjudit mig x antal miljoner i utbyte mot inget. Hade inte haft något alls emot att slippa jobba och bara kunna göra vad jag vill. Dessutom, om man är jätterik, varför ska man då rent teoretiskt sett kunna försörja sig via ett jobb. Varför överanstränga sig? Alla i Sverige ska vara så himla präktiga hela tiden. Seriöst, vem hade tackat nej till ett liv i lyx, eller i alla fall ett liv utan några ekonomiska bekymmer? Inte jag i alla fall! (så nu vet ni det alla miljonärer som inte vet vad ni ska göra av era pengar, min dörr står alltid öppen (hm, det där lät lite horigt, jag menade naturligtvis husdörren(eller lägenhetsdörren om jag tillslut får något(vilket ju iofs inte lär hända inom en överskådlig framtid om jag får lov att vara bitter))))

Davis

Asså hon är ju så cool! Har nu sett de tio första avsnitten och jag älskar henne! Hennes kläder är också ascoola, måste bara skaffa mig ett jobb där jag får ha sådana kostymer. Tror definitivt att den här serien kommer att bana väg för Clinton i nästa amerikanska val, nu är folk liksom vana vid en kvinnlig president. Hoppas det, det hade varit fräckt och absolut nödvändigt.

Commander in chief

Herregud vilken spännande serie! Har sysslat med olagligheter och har nu sett sju avsnitt, är fast! Visst, vissa saker är väldigt störande, som att hon alltid tar de rätta besluten (politiskt sett) och hennes tidigare nämnda frisyr. Men konflikterna är verkligen spännande, speciellt eftersom det rör sig om USA och där kan man ju inte vara säker på något. Jag tror inte att man hade kunnat göra en lika spännande serie om Sveriges statsminister. Visst pågår det rävspel och kohandel för fullt även här, men drevet går inte på samma sätt när något händer något. Dessutom är svenskarna ganska okritiska. De bryr sig inte i onödan liksom, vilket jag kan förstå eftersom det ändå känns rätt hopplöst.
I ett av avsnitten så handlade det om tortyr av en terrorist. Det är faktiskt inte en helt lätt fråga tycker jag. Självklart är jag helt emot tortyr och det borde aldrig få förekomma. Dessutom är det en dålig metod där offret ofta ljuger bara för att bli av med tortyren. Jag tror inte heller att hoten emot USA alltid är så akuta att det aldrig finns andra vägar att gå. I serien var det dock ett akut hot mot en lågstadieskola och då tycker jag att det blir svårare. Tänk om skolan hade bombats och flera hundra barn hade dött, hade man inte sagt då att man skulle göra vad som helst för att få det ogjort? Om jag skulle haft valet förintelsen eller att tortera Hitler är väl de valet ganska enkelt? Jag kommer att fortsätta att argumentera mot tortyr, men det är värt att tänka på fantasisituationen att man står med en terrorist i ena handen och hundra barn i andra handen...

Idag är det grått väder, hur tråkigt som helst. Ska bara vara inne hela dan, för omväxlingsskull. kanske att magnus kommer sen och gör lite lunch..hehe. Han började skolan idag så han gick upp klockan sju den stackarn. Men det är bra att han pluggar hårt så att han kan bli rik och försörja mig med gucciskor och chloéhandväskor. =)

Håller med Sara om att det är sjukt att man måste gå en kurs med sina föräldrar för att få övningsköra. Det handlar bara om att kontrollera alla mer och mer. Det är samhället har snart ingen frihet kvar, snart måste du ringa rosenbad och fråga om du får gå till ica eller om du hellre ska välja konsum. På tal om detta så vill en finländsk minister förbjuda balkongrökning. Det var det mest fascistiska jag hört på länge. Ingen ska bry sig om vad jag gör på min balkong! Min lägenhet är bara min och där bestämmer ingen annan. punkt.

Jaja, nu är det dags för Geena Davis igen!

missade en punkt

4. Pengar. Gärna på ett lastbilsflak. Ni hittar adressen på eniro.

Tenta...

Skiter i listorna, känns liksom inte meningsfullt längre när tentan hägrar runt hörnet. Kan göra en lista över allt jag vill ha 2006 istället:
1. Lägenhet
2. Jobb
3. 1,5 på Högskoleprovet

Känns som jävligt realistiska mål. Lägenhet blir det nog i alla fall, har tre visningar inbokade denna och nästa vecka så man vet ju aldrig. Synd bara att man inte hade en miljon extra så hade det hela blivit så mycket enklare. Funderade över det häromdan, i ett mycket djupt filosofiskt ögonblick, att jag vill verkligen vara rik. Visst, jag vill så klart försörja mig genom något jag trivs med, men jag vill ändå bli rik. Alltså så att man inte behöver bry sig, så att man kan göra det mesta man vill.
På tal om pengar så skulle man kunna tro att revoultionen är nära. jag menar, med en arbetsmarknad där jobben bara blir färre, ett skattesystem som suger ut dina pengar, bidragsystem på alla plan (från csn till socialbidrag) som bestraffar dem som lägger manken till och jobbar och ett samhääle som kräver mer och mer av dig som privatkonsument (att du ska ha dyra prylar, tekniska underverk etc.) så borde revolutionen stå o fnittra bakom hörnet. men icke! jag tycker faktiskt att det är jäkligt slappt av svenska folket att inte förbereda kökskniven och förskraren till nästa val. man kunde åtminstonne börja med att rösta borgerligt. man behöver inte nödvändigtvis vara borgerlig, men man borde vara så trött på nuvarande styret att man är beredd att chansa. Men det borde inte vara nog. Folk borde vara förbannade! De borde vägra gå till jobbet, vägra betala skatt, skicka milslånga protestlistor till alla myndigheter och instutioner, demostrera varje dag, folk borde verkligen vara aggresiva! Man borde inte acceptera att man har så extremt lite att säga till om om sitt eget liv, men det gör man.
Svenska folket är nog trötta. Trötta på att öppna munnen när orden kvävs av sorlet ifrån en telefonkö. Trötta på att ingentning spelar någon roll. hade någon extremt karismatisk person tagit över något parti eller bildat ett nytt kanske det hade kunnat ske, men nu är det nog omöjligt. Jag tror i alla fall inte att jag stannar i det här landet länge om det ska fortsätta så här.

I vilket fall, punkt nummer 2, ett jobb, det känns jävligt hopplöst.FÖR DET FINNS INGA!! så där ja.

jaja, lika bra att fortsätta plugga till tentan nu, så att i all fall nåt går som man vill.


Måste sluta skriva så långa inlägg. Nyårslöfte.


 


måste träna...

...ja det måste jag faktiskt. Mitt grymkort har gått ut efter ett år, så nu måste jag faktiskt anstränga mig för att gymma. Fick lite abstinens kombinerat med panik efter chipsen, försökte få magnus att vara med på lite träning hemma, men han är så lat. Han låg iofs å kollade på bond så kanske kan förstå att han inte ville göra sit-ups. På måndag ska jag köpa ett gymkort. sådetså.

I alla fall börjar jag gilla det här med bloggande. Typ som att få prata med sig själv hur mycket som helst och högt och så att vem som helst kan höra! Förutom att man inte framstår som en annan mupp. Dessutom kan jag görea mina egna nyårslistor! haha! alla kultursidor i sverige, släng er i väggen för här kommer Claras nyårslistor!!

Fan nu kom Magnus å störde mig. Ska klura lite på listorna, återkommer imorgon.

Tjena tja!

Eftersom man är den trendslav man är kunde jag ju inte undvika att skaffa mig en blogg (jag har mer konspiratoriska planer bakom det hela men dem kommer jag inte att avslöja än...). Inte för att jag vet hur jag ska använda den eller få den att lyda mig (vad är det med den här gråa färgen? Varför finns det inte lite fler bakgrunder att välja på? Hallå, kan man få designa själv?!). I alla fall, för att börja någonstans: dagens händelser:
Jag åt frukost hos Maddes mamma, mkt gott tills hon släpade in sin kanin som hade kissat överalt på sig inkluderat nosen (hur fan lyckas man?). Sedan gick jag till banken o satte in pengar och diskuterade min ekonomi (hehe, det lät mkt bra). Vidare till Åhlens för att byta en skiva som jag fick av Madde i julklapp men som jag redan hade. Väl på skiavdelningen löpte jag amok som vanligt och köpte tillslut tre skivor (efter att ha tvingat mig själv att välja bort två). Det blev: Sophie Zelmani, Ane Brun (duets) och The Embassy. Har inte lyssnat på Embassyskivan än men de andra två var mkt bra. Äälskar Ane Bruns röst, blir gråtfärdig varjegång jag hör den! Blir ännu mer magiskt ihop med en dov countryinspirerad mansröst, även om man ibland bara vill ha hennes röst. Ska genast bege miug till skivaffären och köpa fler skivor av henne!
Efter detta åkte jag hem och lyssnade på skivorna ihop med senaste cosmopolitan. Jag älskar cosmo, dem är så jävla sköna. I detta numret hade dem ett helt repotage om hur man undivker moraltanten. Det är ju för fan genialiskt!! Det är precis vad den moderna feministiska kvinnan behöver: en snygg märkeshandväska, mer sex och mindre moral. Strålande, alla feminister borde köpa cosmo.

När jag läst färdigt tidingen tänkte jag plugga, men kom bara typ tre sidor innan jag tröttnade. Ska fortsätta lite efter middagen som pappa håller på att laga, börjar bli rätt hungrig.

Oj, nu blev det rätt mkt på min första blogg. Aja, det var väl bra. Nu ska jag äta!