Regn och oorginalitet

Äntligen regnar det så att jag kan ha på mig mina heta gummistövlar. Se, det finns faktiskt bara dåliga kläder och med det menas fula kläder. Så länge jag är hetast i stan får det gärna vara både snöstorm och hagel.

Läste med stor förfäran att det ska byggas Sveriges största nöjespark i Stockholm. Det får inte hända! Liseberg är liksom grädden på moset i kriget mellan Stockholm och Göteborg, det slutgiltliga triumfkortet. Dessutom behövs det faktiskt inte två nöjesparker i Sverige. Inte för att Göteborg inte kommer att äga i vilket fall som helst, men känns ju onekligen som ett sag i ryggen. Noll-åttor, kom på nåt eget!

Högt prat och käpp

Var nog lite mer berusad igår än vad jag insåg. Tydliga tecken kan tyckas när jag börjar högläsa porr för mina sena gäster eller när jag ringer till England från min hemtelefon och vägrar lägga på. Har även utvecklat någon konstig bakfylletendens nämlign ett prata högt för mig själv. I vanliga fall pratar jag med mig själv i huvudet, men efter för många glas vin så börjar jag säga saker högt istället. Inte bra.

Insåg idag varför tvättiderna här är så begränsade. Stötte nämligen ihop med tanten som bor mitt ovanför tvättstugan. Hon är säkerligen 80 bast och har bott här sedan 60-talet. Så hon är köppen i hjulet för mer flexibla tvättider. Typiskt.

Facebook är riktigt irriterande. Man får ett mail varenda gång något händer. Det sa ingen något om när det så positivt marknadsförda det hela! Men det är ju värre än värsta spammet.

Kapitulation och picknick

Jag har kapitulerat för framtiden och skaffat Facebook. Antar att man inte kan stå utanför denna nya form av nätverkande om man vill överleva i den sociala världen. Tror inte att jag kommer orka vara speciellt aktiv dock, har ju redan min kära blogg och gamla hederliga msn och mailen.

Imorgon ska jag och en kompis ha picknick utanför Sahlgrenskas gynekologmottagning. Vi ska komma dit inna öppning för att vara först i kön och då måste man naturligtvis ha med sig termos med kaffe, böcker, tidningar och mackor. Vaddå? Det är så det går till!

Tidningsöversvämning och abrupt kaffepaus

Känns som att det gått lite för långt med frånvaron av tidingsåtervinning när tidingarna på köksbordet börjar gulna. Tog tag i det hela igår och nu ser det tip-top ut här. Fortfarande riktigt stor brist dock i tidingsprenumererandet att det blir en så satans massa papper överallt. Synd att man inte har en spis så man kan elda upp det hela och få sig en mysig brasa på köpet. =)

Fick ett abrupt upvakande idag när Frida drog iväg mig på kaffe fem minuter efter att jag vaknat. Lät som en bra idé tyckte jag, tills hon lurade med mig tvärs över hela stan och kaffet inte förtärdes förrän vi satt ute på Lindholmen. Mycket trevligt dock ändå, plus att jag kom igång med dagen och nu har kommit ytterliggare en bit på min bok. Så hon är förlåten.

Stäääääda

Okej, nu ska jag städa. Nu SKA jag städa. Verkligen asså. Kanske ska ta ett glas vin först...hm...eller laga middag. Fast måste nästan städa köket innan jag kan laga middag. Vin går dock bra att förtära utan städning. Nej, nog. Städa var det.

Köpte en ny tavla på jobbet idag. Den är stor och rosa och hänger över soffan. Kommer att se jättefint ut när det är städat.

Har för övrigt nu helt sonika klistrat post-it lapparna på golvet. Där kan de inte trilla någonstans. Synd bara att min bror precis gick över hela min bästsäljare så att alla lapparna ligger huller om buller. Antar att det är sådant man får räkna med när man berfinner sig ett sådant kreativt stadie som jag.

Post-it och skärpning

Försöker vara oerhört kreativ genom att klistra upp min story med rosa post-it lappar på väggen. Problemet är bara att de jävla lapparna inte fastnar, utan åker ner på golvet hela tiden. Så nu måste jag avbryta den kreativa processen hela tiden för att sätta tillbaka lapparna. Fan så irriterande, tror inte att det var så här Romeo och Julia eller Hamlet kom till; ett desperat jagande efter omkringflygandes rosa post-it lappar (en en för övrigt mycket ispirerande miljö bör dock tilläggas, med tända ljus och bra musik och allt). Extra irriterande eftersom jag så omsorgsfullt valde just dessa lappar bland det för mig tidigare okända enorma utbudet av post-it lappar. Aja, får väl komma på någon bra lösning tills imorgon.

Måste ta tag i min Leeds-resa. Åker om typ tre veckor, men beter mig som om det skulle vara nästa liv. Skärpning. Imorgon ska jag söka csn. Jaadå.

Västtrafiks mentala hälsa och bok

Funderar seriöst på att skicka ett mail till Västtrafik att de kanske borde s eöver den psykiska hälsan hos sin personal. Inte minst därför att de ändå har ansvaret för en rätt viktig uppgift. Eller så kanske jag bara ska sluta åka spårvagn och buss, fast nu har jag ju köpt ett av de nya billiga månadskorten (aha! det är därför de är så billiga, psykpatienter på permis kör numera vagnarna!) så det går ju inte. Skulle hoppa av spårvagnen i Brunnskparken idag när spårvagnschaffisen säger i högtalarna:

Chaffis: Nu är det två vagnar framför oss så vi får stå här och vänta en liten stund. Under tiden kan jag underhålla er med en liten sång. Dumdumdidum. Dumdidumdidum.

Tystnad (förutom hysteriskt fnitter i hela vagnen då).


Chaffis: Dumdidumdidumdidum.

Paus.

Chaffis: ja det verkar inte röra på sig så jag öppnar dörrarna här och tackar för tålamodet.

Hm.

Annars har jag strålande nyheter. Jag, Clara Sandelind i egen hög person, ska skriva en bok! Jag har redan börjat, har storyn i stora drag i huvudet och ska bara supa ner mig med absint och röka lite opium för att komma in i rätt stämning. Återkommer således om något år med antingen död eller med nyfödd bästsäljare.

Kollektivtrafik med en touch av individualism

Göteborgska busschaffisar är för goa. Hoppar på 42:an på Korsvägen efter att ha kommit med flygbussen för att slippa gå de sista metrarna hem med min resväska. Försöker få kontakt med föraren och efter några sekunders hallåande och ursäktande vänder han på huvudet:

Jag: Kan man åka med flygbussbiljetten på den här bussen också?

Chaffisen: Jag vet inte.

Jag: Nähä. Vad ska jag göra då?

Chaffisen: Gör vad du vill.

Jag: ???

Chaffisen: Ja. På den här bussen får alla göra vad dem vill.

Bögattack och djurskepnad

Precis hemkommen från en visit till England. Först några dagar i London som bland annat innefattade en smärre Fab 5 attack mot Rob (personen som hälsades på). Det var visserligen bara två bögar och en faghag, men mer hade han nog inte kunnat ta. Besviken över att all uppmärksamhet riktades mot honom istället för mot mig då jag hade på mig grymt hett nytt linne och grymt heta skor lät jag dem hållas ett bra tag, enda tills det hela eskalerade till ett undersökande av hans underkläder och ett frenetiskt petande på hans heliga delar med ett paraply. Då grymtade jag lite (de är viktiga delar!), men de var rätt snabba med att börja smickra mig så att jag inte skulle lägga mig i deras stilpolis-predikningar.

Bristol, som var nästa anhalt, var sig mest likt. Vi höll dock på att bli uppätna som dagen-efter-mat av två potheads, som tyckte att vi var förvånansvärt lika två kycklingar. Vi som mest hade försökt anta en kroppskepnad av till hälften kattunge och till hälften björn. Kombination som skulle göra succé om den skulle lyckas.

Har för övrigt köpt världens coolaste gummistövlar. Och då menar jag verkligen världens coolaste, utan konkurrens. Ska lägga upp bild snart.

Uppdatering: Mina heta stövlar. De är dock en storlek för små men va fan, vill man bli fin får man lida pin. image35

Dagens outfit

image34

Utstyrsel

Min mamm sa häromdagen när jag skulle gå ut att hon tyckte att det jag hade på mig såg porrigt ut. Bra, tänkte jag, då har jag lyckats.

Dansande stadsbor och magiska krafter

En tanke slog mig idag (och det ska sägas, det är fan en bedrift i sig i mitt Potterfyllda vakum till hjärna). Det måste vara hur många som helst som går omkring på stan med skön dansmusik i hörlurarna och bara suktar efter att på svänga på höfterna. Så känner i alla fall jag när jag trallar ner längs Avenyn lyssnandes till Relight my fire. Så varfr inte bara dansa? Fatta hur grymt det hade varit om alla gick omkring och dansade på stan, sicket glädjelyft! Vilka är på?

Nä, nu ska jag läsa de sista skälvande sidorna av Harry Potter till det harmoniska ljudet av min fläkt som har skänkt mig underbart svala nätter de senaste dygnen. Ta det lugnt!

Bh och orgasmer

Har äntligen fått av mig den jävla BH:n. Använder vanligtvis inte detta påstådda stödjande klädesplagg, men blev så illa tvungen ikväll då mina bröst ser helt muppiga ut annars i denna klänning. Nu har jag dock fått av mig helvetet och kommer spendera resten av månaden masserandes mina stackars tuttar för att gottgöra kvällens instägning. Ibland är det skönt att ha små bröst. ;)

Är en aningens upprörd över att min bästa kompis precis bräckt mig vad gäller kvalitéts-sexliv. För första gången har hon kommit enbart genom interaktion (jobbarkompisen förbjöd mig att använda ord som sex eller samlag idag då jag antagligen fortfarande packad obekymrat babbalde på i underförstådda ämnet iförd proper folkdräkt (för övrigt för sista gången, yippie!!), så detta blir ersättningen). Fusk! Varför är den kvinnliga kroppen så jävla komplex? Dessutom har jag ett meddelande att skicka ut till alla kvinnor: sluta fejka! Det bara förstör för oss andra då det får männen att tror att allt de gör är på helt rätt bana, vilket det vanligtvis inte alls är. Så: mer äkta vara tack!

Myggor och turister

Vem har genmanipulerat myggorna? Ge dig tillkänna! Både myggorna och de medföljande betten är enorma! Så, den som ligger bakom denna genomonda förändring, gör genast gott igen.

Jag kan för övrigt inte sluta att hjälpa turister. Det har blivit som en drog. Hjälpte tre på vägen hem. Jag är vänligheten själv. Tror att jag ska söka jobb på en turistbyrå nästa sommar. Blir typ som nu fast minus folkdräkt och uttråkning. Kan vara nåt...


Maneter och Potter

Läste i tidningen igår om en ny manet. Som om vi inte hade tillräckligt redan liksom. Artikeln, som gick ut på att den nya maneten kunde förstöra fisket, utelämande enligt mig (en notorisk manetfobiker) den enda centrala frågeställningen nämligen: är manetfanskapet farlig? Skit i fiskarna liksom, tänk på oss stackars nerregnade desperata badgäster. Så, om någon råkar vara kunnig inom ämnet slemmiga - hjärndöda - vattenfyllda - äckelvarelser: är dessa nya maneter farliga för människor?

Ska fortsätta läsa Harry Potter nu efter at äntligen fått reda på boken. Jag vet att jag är nördig, men den är faktiskt spännande. Och jag är mycket säker i mitt kulturella jag. Sådetså.

Sms-förvirring

Kvällens sms till mamsen, inga svar mottagna:

Sms 1: Sover du?

Sms 2: Glömde min bok i din bil. Kan du lämna den på mitt jobb imorgon eller hos mig innan?

Sms 3: Kom på att jag la boken hemma. Glöm allt jag sa. Sov gott.

Sms 4: Hittar inte boken. Måste trots allt ha glömt den i bilen. Kan du koma förbi med den imorgon?

Sms 5: Hittade boken under kofta. Ska gå och lägga mig nu.

Någon som har något starkt emot förvirring?

Ömma fötter och folkdräktsikon

Fy fan vad jag har ont i mina fötter. Jävligt dålig idé att utmana ödet genom att byta jobbskor från väl fungerande till, uppenbarligen, tortyrskor. Nu massage och imorgon gamla trofasta skorna. Så får det bli.

Annars är jag en småkändis här i Göteborg i och med folkdräktsexponeringen. Kanske inte något som kommer leda mig till kändisstatusen jag eftersträvar (nämligen att en fråga i TP ska handla om mig), men ändå. Endast två dagar återstår dock av min sverigetjej-karriär, så ni som ännu inte hunnit beskåda mig i denna enastående utstyrsel som jag så förträffligt bär upp; snabba på!

Hotpants och hyrfilmer

Ett mycket underligt fenomen har börjat dyka upp stan. Nämligen killar i hotpants. Eller, de kanske inte går under benämningen hotpants, men det är i alla fall väldigt korta shorts. Det är inte snyggt, av den enkla anledningen att mansben inte är lika attraktiva som kvinnoben. Eller, de är det i ett par snygga jeans eller lite längre shorts, men i ett par hotpants blir de bara klumpiga och håriga. Så, kan jag få slippa detta i fortsättningen, tack.

Blev mycket abrupt konfronterad med min kriminella sida häromdagen. För övrigt en sida jag antagligen delar med en mycket stor andel likasinnade. Nämligen hyrfilmsdilemmat: en försenad film eller en inte alls tillbakalämnad film gör det omöjligt att åter hyra på samma ställe, vilket leder till att det efter ett tag återstår väldigt få ställen att hyra film på. Försökte att hyra på min pappa häromdagen, men då råkade mitt konto komma upp på skärmen och det var spärrat. Sjukt pinsamt och oerhört oberättigat (släpp det liksom, det var bara en film).

För övrigt medför den plötsliga sommaren att spårvagnarna luktar svett. Annars mycket trevligt med sol och bad.