Timmarna

Såg precis på filmen Timmarna (skönt att kolla på svt faktiskt, man kommer mer in i filmen när det inte är några avbrott). Har sett den en gång innan för länge sedan och har fått för mig att jag inte gillar den, att den är långtråkig. Insåg nu att det ju är en alldelles fantastisk film. Den är lite som filmen vi såg förut idag. Rätt så skrämmande eftersom livet liksom ställs på sin spets. Men även uppmuntrande eftersom man alltid kan välja livet. Jag tar i alla fall tillbaka allt jag tidigare sagt om filmen, den är helt underbar.

Stressad och självömkande

43127-3

Oj oj oj, vilken stressig dag. Eller a, den började ju ganska fridfullt med att jag låg och sussade i min gamla säng hos pappa till halv tolv. Sjukt skön säng! Sedan ropade han på mig för att jag skulle hämta tidingen och köpa färskt bröd. Ha ha, han njuter nog lite av att vara tillfälligt handikappad! Sedan blev det dock värre, skulle köra och tanka, tillbaka till pappa, förbi Draken och köpa biobiljetter, hämta David, hem och duscha och så tillbaka till Draken. Körde som en biltjuv och duschade på två röda, men missade ändå bussen. Har den konstiga föreställning att allting inom Göteborgs innerstad tar fem minuter att åka till, vart man än befinner sig. Så är ju naturligtvis inte fallet - anlände till bion en minut efter att den skulle börja. Missade dock ingenting och kände mig riktigt djup och komplicerad och ja, allt sånt där smart, när vi kollade på filmen Reprise som handlade om två norska författare. Snygga var dem också!

Ingen skymt av något sim-kort än. Har fått en telefon, men vad hjälper det? Klarar mig ganska bra ändå, men kul är det fan inte. Vad gjorde man innan mobiltelefonen egentligen? Man bestämde väl möte på en plats en viss tid och så höll man det. Tror att människan var mycket mer osocial då. Jag menar, man kan ju inte spontan fika med någon eller sådär, om man inte skulle råka gå på någon på stan då men hur ofta händer det. Man var liksom tvungen att planera allt hela tiden och man kunde ju inte vara speciellt flexibel heller. Måste ju varit sjukt jobbigt. Vad gör man om spårvagnen är sen till exempel? Eller om typ man bryter en klack, eller sätter sitt tuggummi i halsen eller något annat sånt där irriterande? Shit alltså, jag tycker synd om före-mobiltelefon-människorna. Jag tycker synd om mig själv.


Csn och intellekt

Fick en återbetalningsplan från csn häromdagen. Ha! Jag tänker då inte betala ett öre! Att betala csn känns liksom rätt avlägset, det är något man gör när man har ett välbetalt jobb och en lysande karriär. Inget för mig nu alltså. Nog ändå bäst att skicka in ansökan om pengar för Bristol innan de börjar misstänka mig för något... Måste förresten sluta äta entrecote och chevre till middag, matchar liksom inte så bra med plånboken.

Har känt mig riktigt intellektuell idag (undra om det stavas så, annars rätt tydligt bevis på att det är just vad jag inte är...). Köpte en Herald Tribune på väg till bion till pappa som ligger på sjukhus efter att ha trillat från en stege. Känns riktigt bra att gå omkring med den under armen på stan, speciellt på spårvagnen när man liksom lite nonchalant sätter sig och läser. Visade sig dock att Molly redan hade inhandlat dagens tiding till pappa så nu måste jag läsa hela tidingen själv... Var och såg filmen Darling på folkteatern - bara det är ju grymt kulturellt och smart. Följdes sedan upp av fika i Haga, även det mycket belevat. Känner mig mycket tillfreds med mig själv. Inte lika kul dock att de inte hade min telefon på Ecxet. Saknar den mycket.

Ide och amerika

Såg precis att Sara Sommerfeldt hade på sig min drömklänning från Karen Millen på Guldbaggegalan. Suck, jag blir avdunsjuk. Har letat enda sedan löning efter en festklänning till rimligt pris, men jag hittar ingen! Nu blir det dock ingen mer shopping, måste ju köpa en ny mobil...Det är riktigt sura pengar. Kan dock få köpa Majas gamla, men ändå. Mest irriterande är det att alla nummer är borta. Kommer inte ha något socialt liv  , ska nog gå i ide.

Louise och jag hade en lite antiamerika kväll igår som bestod i att först se på den otroligt bra filmen Den stillsamme amerikanen följt av en dokumentär om hur den amerikanska armén maniplurerar Hollywoodfilmer. Det är ett riktigt konstigt land alltså som det egentligen är svårt att ha en åsikt om så här på avstånd. Tror nog jag får åka dit och plugga till hösten, statskunskap kanske?

Busy och telefonlös

Inte orkat skriva på några dagar eftersom Louise varit här och hållit mig upptagen (hm, kan man säga så på svenska?). Nu är hon ute med sina föräldrar så jag får en liten lugn stund för mig själv...=) Det är konstigt det här med alkohol, för trots att jag inte gjort något klandervärt under natten får jag alltid en släng av ångest dagen därpå. Så ni kan ju gissa hur jag känner mig idag med tanke på att jag tappade bort min mobil igår!! Helt jävla otroligt, tror att jag kommer gå in i en depression eller nåt. Jag är ingen mobilnörd direkt, har liksom den billigaste modellen och skickar inte ofta sms. Däremot ringer jag hela tiden och pratar nästan alltid i telefonen. Dessutom har jag en massa nummer på mobilen som jag inte kan utantill. Alltså total katastrof att den är borta! Hoppas, hoppas, hoppas att dem hittar den på Ecxet imorgon när de ska ska städa. Annars kommer jag bli så ledsen!

Teknik och onani

Hallå, västhuseffekten! Kom tillbaka! Fryser verkligen skiten ur sig utanför, plus att man inte kan lite på att någonting fungerar längre på grund av antingen snö eller blåst eller något annat otrevligt. Nä nu är jag bitter, det är faktiskt lite mysigt med snö. Men det blir en jäkla massa slask inne i stan och det är inte lika mysigt. Man blir ju våt om fötterna. Vaknade imorse glad i hågen och skulle kolla vilken buss jag skulle ta ner till stan. Gissa en gång vad som hände då? Varken internet eller telefonen fungerade, dvs. det jävla skitmodemet var paj!! Okej, hade inte tid att fixa det då. Ringde comhem när jag kom hem och fick förklara allt igen. Var riktigt trött på skiten då så orkade knappt med att inte bli förbannad. Hon i luren sa att vi skulle göra en felsökning och så fick hon mig att dra sönder en sladd varpå hon skulle skicka en ny sladd. Sen skulle jag kolla på tv och vad hände då? Jo teven funkade inte heller! Suck asså. Efter mina briljanta insatser fungerar nu alla tre sakerna, men säg den lycka som varar för evigt...

Såg helt bisarr dokumentär förut om några som var beroende av att onanera. En kunde onanera upp till 15 gånger på en dag! Helt ärligt, då har man för mycket fritid. En sak jag inte fattade heller var att den ena killen gick in på en massa porr å sånt på internet när han var tvungen att onanera. Är inte det liksom lite att be om det? Om han nu inte vill onanera så mycket kanske han inte ska uppmuntra det hela liksom? Helskumt faktiskt. Annars är det här med onani ganska intressant eftersom det är så sjukt skuldbelagt. Ingen vill liksom direkt erkänna att man onanerar. Rätt konstigt eftersom man inte har några problem med att erkänna andra saker som skänker en njutning. Som typ god mat, häftiga upplevelser, grymma inköp osv. Konstigt tycker jag. Hellre lite skamkänslor än onaniberoende dock...

Rent och student

Har precis avslutat städningen. 47 kvadratmeter tog 4,5 timmar att städa. Bara badrummet på 3 tog en timme. Men rent blev det! Allt flöt på hyfsat bra. Det hela tog dock ett abrupt slut efter två timmar då jag inte kunde klura ut hur man bytte dammsugarpåse. Ett jävla gitter, men efter ett samtal med mamma (som mest var hånande) och en semla satt även påsen där den skulle och städningen kunde fortsätta. Nu är det riktigt jävla rent, alla intresserade är välkomna upp för att beskåda detta mirakel!

Kom på att jag kommer att missa min brors student när jag är i Bristol. Rätt tråkigt faktisk, det är liksom något man vill vara med på. Ska kolla om jag kan åka hem för det. Lite segt att åka hem typ en vecka innan hela kursen är slut, men det känns på något sätt riktigt tråkig att missa den dag med all sin naivitet och ungdom. Ska se vad som kan göras.

Ja!!!

Kors i taket! Himlen kommer kanske att trilla ner men min telefon fungerar! Hipp hipp hurra! Jag sätter tro till mänskligheten igen!

Trevlighet och förståelse

Förra veckan var det en man som ringde till jobbet därför att hans soffa hade varit flera veckor försenad. Hade jag varit i hans kläder hade jag varit rasande, man han var lugn och sansad. När jag hade ordnat det för honom och kollat att hans soffa skulle komma säkert nästa vecka, blev han överlycklig och tackade så hemskt mycket. Han gav mig ett visst hopp om mänskligheten, så nu när jag pratar med comhem försöker jag köra samma taktik, det vill säga vara den trevliga och skämtsamma istället för den förbannade. Hittills måste jag dock säga att den taktiken inte ger så speciellt mycket resultat. Har redan suttit i telfon i en timme och pratat med tre olika personer. Person nummer två sa ju "aha, jag förstår", så hoppas att hon kan sprida denna förståelse bland dem andra. För nu börjar jag tröttna...

Comhem och telefonkö

Haha, comhem, underbara människor. Ringer för att åtgärda telefonproblemet. Jag inleder rakt på sak med att min telefon inte fungerar och att jag tror att jag vet vad som är problemet. Problemet torde nämligen vara att det blivit något fel i överlåtelsen från att Magnus stått på abonemanget. Hon skrattar lite och frågar sedan om det var min sambo eller pojkvän som stått på abonemanget. Jag svarar lite förvirrat att det ju var kombinerat. Hon fortsätter sin lilla historikinsamling och frågar om han bor kvar, vilket ju inte är fallet. Sedan uppstår ännu mer förvirring när det visar sig att inget ska börja fungerar förrän 1 mars egentligen, men trots detta fungerar ju mitt internet. Jag förklarar även att jag ska resa bort i mars så då har jag inte så stor nytta av att allt kommer igång igen. Hon garvar och har problem med sitt system men tillslut kopplar hon mig till en annan tjej. Den nya tjejen frågor om det gäller en uppsägning och svarar att det gör det absolut inte, snarare en ofrivillig sådan. Ett antal "ett ögonblick" senare följs av ett antal "jaha ja, nu förstår jag" som följs av ett nytt antal "ett ögonblick". Hon börjar jiddra om att jag inte ska få behålla vad hon kallar för "hans telefonnummer". Jag menar å det bestämdaste att det är "mitt telefonnummer". Blir kopplad till telefonsupport (var det inte dem jag pratade med från början??). Står nu i telefonkö. Undrar om jag behöver svara på några fler frågor om mitt tidigare förhållande för att få telefonen att gå igång...

Vintvätt och lågor

Lite mer opolitisk för någar sekunder...tvättade precis soffbordet med vitt vin. Måste verkligen börja slänga alla vinflaskor direkt efter avslutad tidpunkt för tänkt uppdrickande. Imorgon är det The Day. Då ska jag storstäda hela lägenheten. Och då menar jag verkligen storstäda: skura, damma och rensa och allt sånt. Kommer vara grymt tråkigt men är också grymt nödvändigt. Gjorde scrambled eggs i fredagsnatt...inte bra. Hälften av äggen kom utanför. Skuras var det.

En politisk sak till bara, sen ska jag inte tänka mer på det på minst en vecka! Såg gamla bilder häromdagen om när Wanja Lundby-Wedin lämnade över naminsalingen om motståndet för försämringar i a-kassan till Sven-Otto Littorin. Det uppstod en spontan och ganska hetsig debatt mellan de båda på "gatan" och då verkligen såg man att detta är personer som faktiskt brinner för det här. Speciellt Wanja. Det var rätt skönt att se. Bortom alla uppstyrda tv-debatter och slingrande presskonferenser så finns det verkligen en låga även i politikerna i det allra högsta toppskiktet. Skulle vara kul att se det lite oftare, det smittar av sig.

Samma skit

Jäklar vad förbannad jag är nu. Tittar på Agenda och lyssnar till vår statsminister som nog måste ha en av de mest genomruttna människosynerna i världen. Enligt överenskommelsen med folkpartiet och de andra så skulle ju ersättningsnivåerna i sjukförsäkringen och a-kassan sänkas temporärt tills man hade råd att höja dem igen. Redan detta var ju katastrof för många av dem som är arbetslösa. Det finns inte noll arbetslöshet, alltså kommer sänkta ersättningsnivåer alltid och utan undantag drabba enskilda människor. Nu står Reinfeldt i Agenda och säger att han tror att det finns ett direkt samband mellan nivåerna i ersättningerna och arbetslösheten! Han säger alltså att ju lägre ersättningar ju fler folk i arbete! Herregud! Han tror verkligen att folk inte vill jobba utan vill gå på bidrag.

Så när han fick frågan om studenters eknomi, till exempel de som inte får a-kassa under sommaren nu, då svarar han bara att ja, då får man försöka ännu mer att skaffa ett jobb. Som om det vore så jäkla lätt! Visst det är klart att många tycker det är gött att vara ledig på sommaren och slippa jobba, men de flesta vill nog ändå jobba eftersom det generar mer pengar. Men det finns inte jobb till alla, det är bara så, eller ska Fredrik och Filippa låta alla studenter rensa deras rabatter? Och visst, jag tycker det vore hur bra som helst om fribeloppet slopades, men man kan ju inte begära att någon som redan har en heltidssyselsättning ska jobba utöver det för att ha råd till överlevnad. Det kan leda till klasskillnader mellan vilka som har råd att plugga (läs rika föräldrar) och vilka som inte har det.

Jag minns när jag var aktiv inom politiken. Då fanns inte alliansen och vi i liberala ungdomsförbundet såg moderaterna som i princip lika goda kålsupare som sossarna (eller så kanske jag bara romantiserar). Nu har till och med jag kommit på mig själv med att se på moderaterna med blidkare ögon och det är ju livsfarligt. Moderaterna har ingen politik för alla i Sverige. Jag ser inget annat alternativ för mig än att rösta på folkpartiet, men om moderaterna ska komma på släp i alla val framöver tror jag nästan att det blir en blankröst. Politiken i Sverige har blivit så grymt polariserad - rött mot blått. Men vi har sju partier och om man ser bort mot hur statsmakten har sett ut och allt det där och istället tittar på hur partiernas program om ideologier ser ut så finns det en rad andra konstellationer för hur Sverige skulle kunna styras. Jag vill inte att moderaterna ska styra Sverige! Vill inte! =)

Oj nu blev det ett jättelångt politiskt inlägg. Antagligen ingen som orkar läsa men jag behövde avreagera mig lite. Är grymt trött på de så kallade nya moderatena. Det är ju bara samma skit.

Jag och telefonproblem

Nu har det hänt igen. Jag har tröttnat på mig själv. Är verkligen sjukt trött på mig själv. Jag är så jobbig. Skulle bara vilja byta skepnad med någon annan för ett tag så att jag slapp mig själv. Typsikt att man måste dras med sina irriterande sidor hela tiden. Ska i alla fall ta det lugnt med alkoholen ett bra tag framöver (i alla fall tills nästa helg..).

En katastrof har för övrigt inträffat. Min hemtelefon har gått sönder. Vet inte vad som är felet för det ser helt normalt ut men ändå kan man varken ringa hit eller ringa ut. Verkligen sjukligt irriterande. Och min mobilräkning som redan kommer överstiga all rim och reson. Ska ringa comhem på måndag och be dem fixa. Ska hävda att mitt sinnestillstånds stabilitet är ytterst beroende av fungerande telefonkommunikation och be dem rappa på lite. Det är heller ingen lögn. Jag klarar mig inte utan en telefon. Fy.

Vuxenpoäng och tvätt

Ett av de största mognadstecknen som måste finnas är när man får läxa upp sin egen mamma. Hon ringde häromdagen och hade inget egentligt meddelande. Samtalet bestod i en massa gnällande om att pappa borde betala Davids studentmössa (och student) och vidare att hon inte kunnat göra karriär därför att hon är kvinna (visserligen bra att mamma tar upp den feministiska kampen, men snälla, inte mitt i Grey's Anatomy). Sedan påpekade hon att det är mitt fel att hon inte är rik eftersom hon blev gravid med mig direkt efter sin andra högskoleexamen (på skämt då (hoppas jag)). I vilket fall försökte jag pressa henne på varför hon egentligen ringde och tillslut utbrister hon (tilläggas ska att hon pluggar till mäklarassistent):
- Jag orkar inte plugga! Försöker bara förhala det. Jag har redan ringt alla jag känner! Den är boken är så tråkig! Tråkig, tråkig, tråkig, tråkig!
Haha, det helar slutar med att jag upmanar mamma att faktiskt plugga, på ett sätt som känns väldigt omvänt. Ett stort antal vuxenpoäng till mig.

Har tvättid nu för första gången på lääänge (har hunnit med en tvätt hos pappa emellan). Orkade knappt bära ner tvätten till tvättstugan. Det som är det bästa med att tvätta är dock stämningen man kommer in i - städstämningen (och den infinner sig inte ofta ska sägas). Så nu ska jag bara laga lite frukost och sedan städa badrummet!

Bebisar och soppa

Har skaffat mig bebisar idag. I form av ett par fornarina stövlar. Har varit smått besatt av dessa stövlar ett tag men insett att två tusen kronor för ett par dojor rimmar lite illa med min ekonomi. Så idag skulle jag bara kolla om dem var på rea (men även om de var det skulle jag naturligtvis inte ha dem). Det visade sig att det var 50% och att det bara fanns ett par kvar - i min storlek. Hallå ödet liksom. Frida som var med tyckte att jag skulle ha dem. Ringde även Louise (henne ringer man bara för att man vet att hon kommer säga en sak) och hon sa: "Clara, allt annat är oväsentligt nu. Köp dem, de är skitsnygga". Så nu är jag 950:- fattigare men oändligt lycklig...

Sitter och väntar på att soppan ska koka upp nu. Är sjukt hugnrig för har knappt ätit nåt idag. Visserligen något positivt, men min mage kommer snart göra revolt och sticka...Nu kokar det ropar Frida! Gött! Bara tre minuter kvar tills middag...

Helning och retning

Vaknade i morse med alla kläderna på. Hade en riktigt trevligt galen fylla igår tills det slog snett och jag knappt kunde gå. Var bara att hoppa in i en taxi och åka hem till toaletten. Fy fan. Skyller på den homosexuella andan, den fick nog både mig och Maja att släppa på gränserna. Mår lite bättre nu efter en fräsch smoothie med jordgubbar. Faktiskt rätt stolt över mig själv att jag inte käkade något onyttigt igår heller. Eller i morse för den delen, åt tonfisk med ägg istället för den sedvanliga pizzan som man ändå bara mår skit av. Smoothies måste vara det bästa för en uttorkad lever. Mums.

Frida gjorde klokt i att sova på soffan igår. Hon hade gjort några tappra upplivningsförsök, men när jag väl har somnat då är det inte mycket som skulle kunna få mig på fötter. Mycket bra att ha henne här, i morse till exempel ställde hon sig och diskade. Hon insisterade verkligen och menade på att det var helande för henne. Och för all del, jag vill inte vara den som lägger krokben för någons helningsprocess.

Förresten jävligt störande att stämpeln från Gretas lyder "retas". Utan G liksom. Så i morse när jag höll på att dö av hosta och huvudvärk och allt det där kollade jag ner på armen och då står det retas. Kul. Sluta.

Kamp och tillfrisknande

Haha, här händer fan ingenting. Maja och jag har efter många om och men bestämt oss för att eventuellt gå ut. Började dock med galen idé från Maja att åka till Uddevalla. Uddevalla!!! Nu försöker båda locka den andre att komma över, jag gick ut hårt med vin och gin, men Maja kontrade snabbt med sju bärs. Kampen är oerhört jämn när Maja helt plötsligt slår till med att hon har en ful finne. Hur ska detta sluta?

Blev mirakulöst nog friskare av att gå ut igår. Trots att jag sprang mellan Nivå och Excet utan jacka. Beror nog på astmamedicinen och iprenen Maria och hennes kompis tryckte i mig på Nivå...Bra grejer. Slutade dock med att jag blev väldigt sömnig så det blev ingen sen kväll. För övrigt är jag mycket nöjd med min blomkåls- och jordärtskockssoppa jag gjorde igår. Utsökt! Och desutom fyllekäkade jag ingenting! Stor klapp på mig. Tydligen ska jag ha pratat om hamburgare, men det är faktiskt tillåtet att tänka på mat. Bara man inte äter den. =)

Tv och förkylning

Köpte förresten en tv igår. Var först på plats (trodde jag) på siba i kållered, när det visade sig vara en jäkla massa människor som ville vara först in och fynda. Fick värsta adrenalinkicken av att stå och hetsa i kön innan de skulle öppna. Hade en väl utstakad plan som gick ut på att fortast möjligast haffa en försäljare och bara köpa första bästa billiga tv. Det visade sig dock att de bara hade tre apparater kvar varav ingen föll mig i smaken. Så vidare till onoff, elgiganten och slutligen siba avenyn där jag fick köpa en skyltexemplar för 6000! Så nu har mixern fått hoppa ner ett snäpp på bebislistan för teven är min nya lilla gullegris.

Ane Brun är för övrigt grym. Hennes låtar värmer hela min stackars förkylda kropp. (Vill förresten bo utomlands i förkylningstider för där får man minsann köpa ordentliga droger på apoteken som gör en frisk. Här får man bara lite nässprey och rådet att hålla sig lugn. Never!)

Fynd och jargonger

Fan vad jag har fyndat idag! Varit på ikea med Linda och verkligen kapat. Hade ett gammalt tillgodokvitto där på över 300 kronor så behövde bara lägga till 150 kronor för att få: matta, kudde, stekpanna, lampa, glas (till mina häslodrinkar), sugrör (se föregående), matburk, glödlampor och galjar. Herregud vad billigt! Det kostade liksom lika mycket med två flaskor vin på systemet... Skulle dock köpa en blomkål förut (trodde aldrig att jag skulle köpa blomkål, måste vara ett mognadstecken) och den kostade nästan 40 kronor! Herregud! Och hälften ryker ju innan man ens hunnit börja koka. Får verkligen hoppas att det smakar bra nu.

Funderade igår på det här med jargonger (stavas det så?). Varje grupp har ju sin egen jargong och det är så sjukt lätt att falla in i den. Som på mitt nya jobb har tjejerna där en viss jargong och det tog inte lång tid för mig att anpassa mig till den. Kom på mig själv när jag slutade igår hur likt jag beter mig de andra som jobbar där. Känns på ett sätt inte så bra att man anpassar sig så lätt till andra, å andra sidan är det kanske en överlevnadsinstinkt. Man får nog ta och försöka hålla fast vid det som är en själv. Vad det nu är.

Tv-jakt och vitaminkick

Woho, blev typ hög på nässpreyen! Farliga grejer...Har precis avslutat tvångssamtal med Cillan. Hon vägrade att lägga på...=) Ska nog snart gå och lägga mig för imorgon ska jag upp tidigt innan jobbet och åka på tv- jakt. Ska åka runt till alla ställen plus ringa samtidigt för att kunna få den billigaste möjliga. Lär behövas eftersom jag är riktigt pank nu. Trots detta för mig välkända faktum köpte jag en tavla ida på jobbet (den kostade bara 200). Den är svartvit med Marylin Monroe. Rätt fräck, men kan inte bestämma mig för var jag ska ha den. Tur att Frida kommer imorgon så att hon kan vara smakråd!

Är riktigt nöjd över min mixer! Har gjort två goda smoothies idag, en med hallon, banan, kanel, mjölk, honung och linfrön och en med jordgubbar, banan, juice, honung och linfrön. Den senare var strået vassare, men tror att det beror på för mycket banan i den första. Konstigt att jag blev sjuk just i dag när jag fått i mig så mycket vitaminer...Måste vara ett tecken. Men på vad?

Ska avsluta med att be alla vinka till Cillan. Vink, vink Cillan!!

Mixer och hunger

Haha! Blev ingen tv idag, men dock en mixer! Nu kan jag göra en massa goda saker. Fast bara nyttiga, för nu ska jag bli smal! Jag och Louise har bestämt oss för att ringa varandra så fort vi blir hungriga och säga typ "Tänk inte ens tanken din feta jävel!". Eller något i den stilen...=) Såg en massa bilder från nyår och känner mig inte riktigt i form, så nu ska det bantas! Orkar inte träna så har bestämt mig för att sluta äta istället. Eller bara göra massa goda (nyttiga) fruktsmoothies med min nya mixer. Ser verkligen fram emot detta.

Känner mig sjukt uttråkad. Vill bara att helgen ska komma. Onsdag imorgon, segt. Ska dessutom jobba hela dagen, och då menar jag verkligen hela dagen. Blä. (Det är förresten det ständiga undantaget i mina dieter, alkohol.)

Klättring och repor

Idag har jag klättrat hela dagen känns det som. Började med klättring med Tobias. Var riktigt kul idag för jag klarade en vägg som jag inte klarade sist och dessutom kändes det bra att göra något aktivt efter julens frosserier. Dagen fortsatte med klättring uppför en gigantiskt hög stege på jobbet då vi skulle skylta med en massa handdukar flera meter upp på väggen. Visade sig att jag var den längsta på jobbet idag så jag fick lösa de knivigaste uppgifterna...=)

Dagens slutade dock inte lika bra som den börjat. Repade mormors bil när jag skulle parkera och nu har jag precis ersatt samt plussat på de ynka kalorier jag kan ha tänkats förbränt på klättringen genom att proppa i mig det sista av julens marsipansgris. Blä.

Genialitet och självförakt

Efter ett antal rom och cola, gin fizz, mojito och dry martini framstår vissa idéer jag får som helt genialiska. Det är liksom det enda rätta att göra just då. Som till exempel när jag känner mig obekväm i min klänning för att det känns som om mina bröst ska trilla ut (vilket givetvis är ren paranoia), verkar det enda rätta att göra att ta en taxi hem för att byta. Sedan att det kostade 170 kronor är ju något som kommer dagen efter. Tror nog att jag måste ta med mig någon slags regelbok ut nästa gång där det står uppskrivet rimliga saker att göra (köpa öl istället för drinkar, gå hem istället för att ta taxi, ha på mig samma kläder hela kvällen, inte ringa allt och alla osv.).

Ibland är det så otroligt jobbigt att vara mig själv. Och att vara irriterad på sig själv är mycket värre än att vara irriterad på någon annan. Det går ju liksom inte att undvika sig själv eller att tycka fördömande saker utan att behöva ta något ansvar. Man måste liksom hela tiden leva med sina dåliga sidor och när dessa är som mest tydliga är det riktigt jobbigt. Har kommit på vad min nyårslista ska handla om; saker jag vill ha 2007. Skulle kunna se ut så här:

1. Självbehärskning
2. Självdisciplin
3. Bättre ekonomi, alternativt bättre sinne för ekonomi
4. Bättre matvanor
5. Bättre städvanor, alternativt några städvanor över huvud taget


Kunder och mardrömmar

Mitt första blogginlägg 2007. Har varit alldeles för trött sedan nyår så har inte orkar göra något alls. Råkade bli efterfest hemma hos mig med både vänner och grannar och sjöman och allt var det var så sov inte många timmar den natten. Och sedan dess har det varit jobb och inventering varenda dag. Idag fick jag sova ut - vaknade klockan tre! Ganska underhållande på jobbet igår ändå. Kom bland annat en kille som skulle hämta en tavla åt en vän som inte hade haft plats i bilen. Tavlan visade sig vara typ 70*200 cm så jag påpekade att det var ju sant att man behövde en rejäl bil för den tavlan. Svaret blev:
- Äh, den är till min exfru så det är bara att knäcka den på mitten!
Sedan kom det även en liten 5-åring som lite besvärat försökte komma undan sin mammas uppmaning som gick ut på att säga till mig:
- Den här badankan snodde jag och nu lämnar jag tillbaka den.
Det tog ett bra tag innan han mycket motvilligt lämnade ifrån sig stöldgodset...

2007 känns annars som ett bra år. Lite som året med stort Å liksom. Vet inte varifrån den känslan kommer, men ibland måste man lita på sina insikter (inte för att mina brukar leda rätt på något vis). Första fyllan 2007 inte lika bra dock. Hade ju knappt sovit så blev dragen efter två Corona. Inte bra. Ska bli bättre idag. Förresten drömmer jag mardrömmar om McDonalds. Ändå sjukt vad lite rebell det är i mig. Jag har verkligen aldrig sjukanmält mig trots god hälsa eller struntat i att komma till jobbet eller något sådant alls. Så en gång (nyår) gjorde jag det och då både sa jag upp mig plus sa till innan att jag inte skulle komma. Ändå drömmar jag om hur chefen skäller ut mig framför alla och hur jag springer därifrån i regnet nästan utan kläder. Borde nog söka hjälp för det där.