Pubrunda och lovley

Höll på att kräkas idag på lektionen. Var tvungen att springa in på toaletten. Inte bra. Började dagen rätt bra med kaffe på Starbucks, men sedan gick det inget vidare alls. Gårdagens pub tour som sedemera utvecklades till en club tour tog hårt på krafterna. Kul var det dock! Farligt blev det när det var billigare att beställa sex tequila shot än tre...gjorde slut på alla mina pengar. Måste sluta konsumera så hämningslöst. Måste. De kan ändå inte blanda drinkar på klubbarna här så ska inte beställa någon sprit när jag är ute. Om jag inte beställer den ren då...nääää.

Lyxade till det lite med manikyr igår. Jätteskönt att bli ompysslad, få handmassage och lovley nails! Har bestämt mig för att börja använda följande tre ord hela tiden: lovley, fabulous och adorable! Nu måste jag dock ta mig en tupplur så att jag orkar med festen ikväll. På måndag ska jag förresten till rabbinen här på cedermidagen, alltså den judiska påsken. Ska bli mycket intressant!

Sur mjölk och salsa

Måste säga att jag är ypperligt imponerad av argumenationen från moderata ungdomsförbundet när det kommenterat slopandet av fastighetsskatten:

Vad kommer du att säga till din partiledning?

- Bra idé. Men nästa gång ni slopar en skatt - kom inte med en ny. Lös det istället genom att sänka bidragen, säger Nilkas Wykman.
- Det är som när man gick i skolan och hällde salt i mjölken. Det blir en konstig eftersmak.

Eeeeh, hälla salt i mjölken? Gjorde man? Och sänka bidragen? Vilka bidrag? Varför inte bara slopa "bidragen", det kostar ju ändå bara en massa och alla vet ju att det bara är latmaskar som inte orkar jobba som tar emot dem.

Ikväll ska vi i alla fall dansa salsa! Finns tydligen en klubb här där man ibörjan av kvällen får en lektion i salsa och sedan kan dansa med vem man vill. Så nu ska det bli snurr på mina öl- och chipsfyllda höfter! Kanske ska städa mitt rum också...nääää!

Risottofylla och Persson

Lite svårt att fokusera på lektionen idag på grund av inte så nådig bafylla. Tyckte att bara själva mödan att faktiskt ta sig till skolan (eller att faktiskt överleva gårdagen) skulle vara tillräcklig, men icke. Ganska underhållande lektion idag dock och efter att ha haft en vikarie uppskattade jag vår vanliga lärare desto mer också, vilkte ju är postitivt. Vet inte riktigt hur jag lyckades bli så full igår. Det började någonstans i panik då jag försökte laga risotto (den blev faktiskt utsökt tillslut) och inte hittade något decilitermått och inte heller det engelska ordet för det. Så där irrade jag omkring med dålig engelska och lök och champinjoner som var färdigfrästa för längesen och när väl lyckas få fram vad jag letar efter så är måttet inte i deciliter så jag måste börja omvandla och ha mig och då kändes det som att det enda rätta var att sätta i sig ett glas av vinet som skulle i risotton. Och en cigg.

Ska snart kolla på sista delen av Ordförande Persson. Tycker att det är en mycket rolig dokumentärserie, det är ju alltid lite kittlande att få ta sig en liten titt bakom kulisserna (även om det är en välregiserad sådan). Även om Persson gärna överdriver bilden av sig själv som en stor ledare, så var avsnittet om hans EU-ordförandetid väldigt intressant i den bemärkelsen att man fick höra lite mer om spelet bakom och hur man förstår mer hur enkelt det måste vara för en politiker att fjärma sig från folket. Det är egentligen bara buisness som allt annat. De flesta säger ju att serien spätt på en redan negativ bild de haft av Persson, men jag måste säga att för mig har det motsatta hänt. Inte för att jag är något fan av honom nu direkt, men jag insåg kanske lite att en människa är mer komplex än "jag vill byta statsminister"-kampanjer. Fast, allt är ju bara buisness så vad gör man?

Plågsamma mornar och grammatiska onödigheter

Ännu en natt utan speciellt mycket sömn. Den här nya dygsrytmen tär verkligen på min stackars förslappade kropp. Försöker tänka tillbaka till gymnasiet för att komma ihåg om jag vande mig vid det, men minns bara hur satans trött jag var på mornarna och hur lidande tyskalektionen på fredag morgon blev på grund av det. Försöker sedan erinra mig grundskolan, men även där minns jag bara plågsamma mornar. Tror helt enkelt inte att jag är gjord för att gå upp tidigt. Aja, idag tog vi i alla fall en rejäl långpromenad som jag inbillar mig kan kompensera för Polinas brownies som jag knökade i mig strax innan.

Snackade precis med en tjej från judiska studentföreningen här och hon var väldigt trevlig och hjälpsam. Dessvärre har de lov nu i fyra veckor så det har inget på gång förrän de kommer tillbaka, men rabbinen och hans familj var tydligen väldigt trevliga de med och kunde ordna matze och så om det inte fanns att köpa i affärerna. Var för övrigt mycket nöjd över att min mat åts av två personer utöver mig själv igår och att den var uppskattad. Jag är inte så efterbliven i köket trots allt!

Vi sveskar fick oss en liten känga idag på grammatiklektionen efter att Jenny ifrågasatt varför vi måste kunna detta när vi ändå vet hur man ska göra. Då började lärarna förklara för de andra studenterna hur konstigt det funkar i Sverige då vi inte lär oss engelska den grammatiska vägen. (Men vi kan fan snacka minst lika bra som alla andra och vi vet ju hur man skriver. Om man gör rätt varför måste man veta varför man gör rätt?). Slutade med att jag var tvungen att utropa att vi faktiskt var närvarande i rummet och inte någon konstig utdöd avart i det grammatiska släktet. Suck.

Fördummad och förslappad

Jag trodde att allt detta engelskapratandet enbart skulle ha en förkovrande effekt , men jag har insett att det även har en fördummande. Efter en hel dag av engelskpratande börjar jag även tänka på engelska och eftersom jag är betydligt sämre på engelska än på svenska blir tankarna liksom ganska förenklade. Mina inre resonemang kommer liksom ingen vart eftersom jag inte kan hitta rätt ord alltid. Kanske ska börja tänka i bilder istället, fast då åker jag väl tillbaks ytterligare några led.

Idag var Julia och jag på stan och försökte shoppa. Problemet var bara att vi var så trötta att vi knappt kunde gå. En mycket söt klänning från Topshop blev det dock, trots bristande shoppingsug. Inte bra, tänk vad som kan hända om jag verkligen är sugen på att shoppa...hemska tanke! Vi lyckades luska ut vilken buss vi kunde ta tillbaka som tur var. Direkt när jag kom hem lade jag mig på sängen och sov i tre timmar! Det blev lite sent igår på festen här i huset...lite för mycket vin, lite för mycket koreansk musik och lite för mycket Norah Jones. Snart en vecka avklarad i Bristol!

Supermänniskor och date

Alla här är typ supermänniskor. De festar och sen går de till skolan som om ingenting hade hänt, medan jag är hängig som en död giraff. Har lite ont i magen ocks för har inte velat stanna någon längre stund på någon toalett efter gårdagens upptäckt...En annan sak är att de lagar sjukt ambitiös mat, även till frukost! Det är väl bara att se och lära antar jag.

Ikväll ska jag på date med engelsmannen, ha ha! Nä, men det ska bli kul att trffa någon engelsk faktiskt, för alla här är på väldigt olika nivå när det gäller engelska. Inte för att upphöja mig själv på något sätt (jo), men till exempel igår trodde en fransk tjej att jag var från Bristol. Så det ska bli kul att prata med en riktig engelsman! Nu måste jag gå till skolan, bara halvdag idag och imorgon sovmorgon. Jippie!!!

Mus och skola

Jag är i chock. Kom hem från skolan, var tvungen att gå på toaletten så jag går in och fäller ner sitsen efter Nick som aldrig gör det efter sig. Så ser jag något i toaletten som vid första anblicken ser ut som bajs. Sen ser jag vad det är och då skriker jag så att hela England hör det och rusar upp till köket. Det var en mus. En mus i toaletten!!!!!! Jag kommer typ aldrig mer kunna gå på toaleten, jag kommer bli förstoppad och få tillbringa mina månader i Bristol på sjukhuset. Fy fan.

Annars är allt bra här. Jag tycker faktiskt att lektionerna är rätt roliga även om det är segt att gå upp på morgonen. Jag valde buisness som valbart ämne och det var faktiskt ganska roligt. Vi försöker att bara prata engelska i skolan så idag stod vi fyra svenska tjejer och pratade engelska med varandra på rasten och även om det var en ganska absurd situation kändes det rätt naturligt. Ikväll ska vi gå på jazzklubb och sen kanske vi möter upp med några andra som ska säga hejdå tll en kille som åker hem imorgon. Men nu ska jag försöka komma över muschocken så att inte alla mina pengar behöver gå åt till terapi.

Liten värld och påsbärare

Nu har jag efter lite krångel med missade bussar anlänt och klarat av min första dag i Bristol. En händelserik dag med många nya människor från hela världen. Det är riktigt spännande faktiskt, idag har jag till exempel käkat med en taiwanesisk skotillverkare (som jobbar i Kina), en rysk advokat, en serb som bor i Schweitz, en svensk från Lidingö och en holländare. Det händer inte varje dag! Och här i lägenheten var det spännande när alla skulle laga middag, för alla lagade verkligen "sin" mat. Japanen lagade nåt som luktade jättegott, men som jag inte kan tänka mig att någon skulle komma på hemma och taiwanesen lagade verkligen en nudelrätt med någon typ av sjögräs till och åt det hela med pinnar! Spanjoren i sin tur bjöd på päronpaj, ha ha!

När jag skulle gå hem från affären där jag samlat på mig åtskilliga kassar visste jag inte riktigt var jag bodde och bestämde mig för att med alla påsarna var det inte riktigt läge att gå fel så det var bäst att fråga någon. Så gick fram till första bästa engelsman som såg proper ut och frågade efter vägen. Han visste inte var gatan låg men kunde hjälpa mig att hitta med hjälp av min karta (jag och kartor...). Så sa han att han också skulle den vägen och att han gärna hjälpte mig att bära mina påsar! Snacka om att det stämmer att engelsmän än vänliga. Så han bar mina påsar hela vägen hem och påpekade att min engelska var mycket bra, he he. Visade sig även att hans syster gift sig i Göteborg så han hade varit där flera gånger. Messade lite sen och han skrev bland annat: "Bristol is no London but it´s got it´s good points. Terrific theatre, great cinema and absolutely brilliant bag-carriers." Det var första dagen i Bristol det!

Kärlek och iväg

Ett sista blogginlägg innan jag lämnar landet. Är på strålande humör idag. Tror att all kärlek som flödade igår på bröllopet har satt sina glädjespår. Det var ett fantastiskt bröllop, et underbart vackert brudpar, en förstklassig middag, skönsång, dans och en massa kärlek. Även en hel del tjuvrökande...det krävdes några timmar, men tillslut var det nog inte någon som inte stod och blossade (och som samtidigt försökte dölja det för en förälder eller ett barn). Tack Linda och Johan för en underbar kväll och lycka till nu!

Har försökt rationalisera lite i väskorna nu, slängt ut sånt som inte är så nödvändigt. Nu tror jag att jag ska få plats med allt i två väskor. Kan inte riktigt förstå att jag ska åka än, kommer nog inte fatta det förrän jag sätter mig på planet, om ens då. Jag kommer sakna alla här hemma, men hoppas att många kommer och hälsar på mig, det kostar trots allt inte så mycket! And I'm off!image25image26

Packning och tapas

Har äntligen kommit igång med packandet. Blev inte så mycket gjort alls igår eftersom familjemiddagen råkade sluta med ett antal drinkar sent på natten med Linda...Ooops. Lyckades slänga ner några klänningar i väskan men mer än så blev det inte. Nu börjar den dock så sakteliga fyllas till bredden, det börjar kännas att jag ska åka på söndag!

Synd att lämna Göteborg när jag precis skaffat mig en ny favoritrestaurang dock. Hade en liten möhippa igår på Manana på Kungshöjd och shit vilket ställe! Förstår inte att jag aldrig har hört talas om det. Jättemysigt inrett och helt sjukt goda tapas. Till och med rödbetorna och marmeladen var goda och jag tycker inte ens om rödbetor eller marmelad. Riktigt super, dit ska jag gå många gånger när jag kommer hem.

Upptaget och klackar

Det finns nog ingen som det är svårare att komma fram till som min mamma. Hennes telefonlinje måste vara mer blockerad än comhems och telias och göteborgs taxi tillsammans. Det är tur att hon ringer ibland för det är fullständigt omöjligt att ringa till henne. Bara upptaget hela tiden. Visserligen är jag ingen tonåring längre, men jag tycker ändå att jag borde falla in i en kategori som pratar mer i telefon än min mamma, men jag tror nog fan att hon slår mig. Sinnes.

Har tänkt på att jag skulle vilja bli en människa som går i högklackat. Jämt. När jag har högklackat på dagen (ytterst sällan) känner jag mig dels överklädd och dels får jag ont i fötterna efter ett tag. När jag däremot ser någon i högklackat tycker jag att det ser sjukt snyggt ut och jag beundrar de som kan gå omkring en del dag. Hade mina nya pumps på mig i går när Madde och jag var och käkade middag och jag kände mig verkligen grymt snygg. Jag vet att det inte är speciellt feministiskt, men jag känner mig lite mäktigare när jag går i högklackat. Lite coolare...=)


Överrepresentation och gåtor

Diskuterade med Louise igår hur det vore att leva i ett samhälle som är grymt överrepresenterat av något av könen. Till exempel om det nästan inte fanns några män, ja då hade det inte direkt varit läge att vara så kräsen och analyserande och dömande som vi är. I motsatta scenario däremot skulle man ju vara grymt eftertraktad bara utifrån det kriteriet att man är kvinna och då skulle antagligen alla kvinnor bli galna av analyserande och petighet. Tänk dagens kvinna gånger hundra, så mycket som vi funderar över en gest eller ger oss an att tolka en mening, ett sms eller en handling. Jag hade nog ändå föredragit att leva i samhället där männen är överrepresenterade, men man hade ju definitivt behövt lugna ner sig med tänkandet och ifrågasättandet. Det hade förresten inte skadat att börja med det redan nu.

Kollade för övrigt på det mest IQ-befriade programmet igår som ändå visade sig vara ganska underhållande. De var Nattliv på tv4 där det gäller att lösa en gåta och så har man chans att vinna en massa pengar. Två gåtor hann jag med att höra igår och de löd: 1. Något som är gjort av trä. Ordet är trä..... 2. Ett slags ljus. Ordet är ...ljus. En massa människor ringde faktiskt in och chansade på trähäst och träslev och rödljus och dimljus, men ingen rovade hem jackpoten för det. Det bästa var att i första och andra samtalet i tävlingen var det samma person som hade ringt, nämligen Stig. Stig hade även ringt natten innan och prövat sin lycka. Suck.

Vår och plugg

Vilken underbar dag! Okej, den började inte så bra med en utskällning från båda föräldrarna på grund av borttappad navigatorskiva, men sen blev det bara bättre. Underbart väder, så jag strosade ner på stan i tunna kläder och solglasögon, lyssnandes till Hello Saferide. Blev på riktigt bra humör av att gå ner längs Avenyn och känna att det nästan var vår. Satte mig sedan vid kanalen och åt glass och lyssnade till Håkan Hellström, kan det bli mer av Göteborg? Köpte två nya skivor också, som håller på att impoteras till iTunes nu. Sedan träffade jag Linda och vi fortsatte det bekymmerslösa strosandet, bara njöt av vädret. Vi blev dock lite yra av allt parfymsniffande på Kicks, speciellt sedan vi luktat på alla herrparfymer för att försöka lista ut vilka killar som har vilka. Gick inte så bra, vi blev mest snurriga.

Måste söka till universitetet inna jag åker. Är lite kluven, för egentligen vill jag läsa statsvetenskap, men det vore väldigt nyttigt att läsa engelska eftersom jag planerar att åka till USA för att plugga journalistik och då måste jag vara grym på engelska. Bara det att jag vet att jag skulle tycka att det var skittråkigt att plugga engelska i Sverige, medan statskunskapen är något jag verkligen tycker om. Kanske skulle försöka läsa båda samtidigt, fast jag vet med mig själv att jag hellre vill jobba extra och tjäna pengar. Sist jag sökte engelskakursen i gbg slutade det att jag pendlade till Halmstad bara för att slippa läsa det, så vet inte om det vore så klokt att söka det igen. Kan man inte bara ha någon utbildad människa som tar alla beslut åt en här i livet, så att det alltid blir rätt?

Rätt låt och amputerad

image23
Såg precis reprisen av melodifestivalen och liksom igår känns det helt rätt att The Ark vann. Andreas Johnsson må vara en av de sexigaste varelserna på den här jorden, men låten var inte lika bra som i fjol. Och Måns är verkligen en smörare som man typ bara vill äta upp, men hans låt passar bättre på schlagergolvet på Nivå. Fattar inte hur så många kan ha röstat på hon den där satans lärarinnan. Liksom wow hon har ett vanligt jobb och hon skrev en låt, det måste hon vara ensam om i hela världen! Nä fy, så lättflirtad får man faktiskt bara inte vara. Annars tycker jag att hela startfältet höll en mycket hög nivå i år, liksom förra året också. Hoppas det fortsätter så. Själv kommer jag att se på finalen i England så jag kan rösta hur mycket som helst på Sverige! Roligast på hela festivalen var dock när Ola Salo bara gick förbi Carola när hon stod där med den där lilla fågeln. Ha ha, det är underhållning!

För övrigt har jag blivit amputerad. Nästan. Mitt finger kämpar sig kvar för att hålla sig fast vid min kropp sedan det så tragiskt klämdes i dörren. Dörren var helt stängd och mitt finger var emellan. Obeskrivlig, obeskrivlig smärta. Det hann gå några sekunder innan min chockerade hjärna lyckades skrika till Malin att öppna dörren och trots att det nu var två dagar sedan bultar fortfarande blodet i fingret. Så, för er som alltid har undrat hur det känns att ha en kroppsdel mellan en stängd dörr: det gör för jävla ont, stay away.

Galen och galen

Jag har blivit flirtgalen! Flirtar med allt som kommer i min väg, till och med telefonförsäljaren som ringde förut (som btw lyckades, jag har nu ett nytt elbolag, miljövänligt. De skickar inte ens mail.). Tror att jag håller på att bli galen, har nog varit singel för länge. Och nej Cillan, det är inte en bra taktik att växa igen. Not for me.

Pinsamt i affären förut. Jag hade inte pengar att lösa ut följande varor: tomatpurré, en lök, toalettpapper, cigg och GP (var fan tvungen att ha tidningen). Det vill säga jag var pank. Sjukt pinsamt, fick lämna allt i affären, springa hem och föra över pengar och sedan gå tillbaka med svansen mellan bena. Jag har denna månad gjort av med mer pengar hittills än vad jag normalt har att röra mig med på en hel månad. Tur att jag ska åka snart, det måste bli ett stopp på det här hämningslösa konsumerandet. Måste dessutom tänka på hur jag ska få ner allt i en väska. Eller två.

Fel tidning!

Kunde morgon börja sämre???!! Tar upp tidningen från golvet och är sådär nyfiken på vad som ska stå idag och ser framför mig en lång frukost med bara GP och jag. Så vad händer? Jo det är inte GP som ligger där utan DN! What!? Jag kan fan inte läsa DN jag är göteborgare, jag måste ha GP! Jag måste ha GP för att mina morgonrutiner ska fungera och nu sitter jag här med en sketen DN. Fan alltså, får väl gå ner till affären och köpa en GP då, men det känns ju bara så fel. Kanske kan byta DN mot GP med lämplig granne som redan har läst GP. Eller så kanske grannen som fått min GP kan ge sig till känna och ge tillbaks min tiding. Åh denna dagen kan bara gå åt helvete nu.

Bh och maraton

Efter att jag missade min tvättid i fredags finns det inte längre så mycket att välja på varken i nderklädeslådan eller i strumplådan. I går tog jag därför på mig ett underklädesset som jag inte har använt än och när jag hade tagit på mig trosorna och bh:n tyckte jag bara att jag såg så bra ut. Så beslutade mig för att inte ta av mig det utan gå med det till jobbet. Big mistake. Jag använder aldrig bh och nu förstår jag varför. Den är ju irriterande! Höll på att gå in på toan och slita av mig skiten men det fick sitta kvar hela dagen. Hm, så mycket för att känna sig lite sexig.

Hade ett litet SATC maraton här igår som strax ska fortsätta. Såg hela säsong fem och började på säsong sex. Jag trodde att jag inte hade sett säsong fem men det hade jag visst, däremot har jag inte sett början på säsong sex så det är helt orörda avsnitt att insupa! Underbart!

Nikotin och himmelsk musik

Usch jag mår illa, kan bero på kost bestående av kaffe och cigg. Har inte kunnat röka på flera dagar på grund av hals som hållit på att slita sig från kroppen. Har varit sjukt röksugen dock så idag gick jag till apoteket för att köpa nikotintuggummin. Inte för att sluta röka då utan för att jag helt enkelt inte kan röka. Visade sig dock att de kostade skjortan så jag bestämde mig för att köpa ett paket cigg istället. Därav illamåendet gissar jag. Stackars mig.

Den som för övrigt inte innehar båda skivorna av Antony and the Johnsons går och köper dem bums. Det är en order.
 image22

Bitch och idol

Sprungit runt Johannebrg på jakt efter jordärtskockor. Eller, sprungit och sprungit, mer hukat mig för det jävla regnet som envisas med att ösa ner på mitt nytvättade och fönade hår. Lägg av med det där! Hittade dem i alla fall tillslut, så nu får Linda sin soppa, hoppas hon blir nöjd. Fikade med Magnus också, tydligen snackar de skit om mig på McDonalds, även dem som aldrig har träffat mig. Jag menar, okej jag hade träffat dem och betett mig som en bitch, det hade jag kunnat acceptera för då hade det i alla fall varit självförvållat. Men att jag inte ens fått chansen att själv bestämma vilket avtryck jag ska göra känns lite snopet.

Kollade på första säsongen (inte hela då, ska kolla mer idag) av American Idol igår. Snacka om att alla som är med där sjunger skiten ur de svenska idolerna. De som åker ut bland de första hundra är typ bättre än dem tio bästa i Sverige. Pinsamt. Dessutom känns det som att de anstränger sig mer, de vet liksom att man måste kämpa för att komma någonstans. Inte bara få allt serverat som i Sverige. Kelly Clarkson är i alla fall grym, började lipa när hon sjöng låten när hon vann och man fick se hennes föräldrar och hur lyckliga alla var. Vackert!image21

Kungen och väska

Pappa: Jag måste köpa en frack.
Jag: Jaha. Varför?
Pappa: Har blivit bjuden på middag.
Jag: Vaddå, hos kungen eller?
Pappa: Ja.

Jävla as. Jag vill med käka middag på slottet.

Försöker för övrigt göra en lista på det jag måste ha med mig till Bristol. Kommer kräva en enorm väska. Någon som vet var man kan köpa sådana? Jag skulle vilja ha en som är som tälten de har i Harry Potter, som är som vanliga tält på utsidan men som stora hus på insidan. Skulle passa mig perfekt med tanke på att jag hittils på min lista skrivit upp:
7 par byxor
4 tröjor
2 koftor
1 poncho
1 kavaj
9 par skor
4 väskor
11 klänningar (wtf??)
2 kjolar
3 tunikor
2 skjortor
5 toppar/linnen
2 t-shirtar
4 jackor

Ajajaj...
Något som för övrigt är riktigt underhållande är att de börjar få slut på kaffe på Götheborg. Stort problem om man får tro GP:s bloggare
Johan. Fascinerande.

Frisk och blåst

Jag gillar min kropp. Den är liksom så inrutad. Antigen sjuk eller frisk, håller inte på att vela. Det blev en liten motionsrunda för leopardklänningen i lördags, men jag fick inte tillbaks någon feber för det. Vad jag däremot fick är grymt ont i halsen. Känns ungefär som att jag har svalt ett ciggpaket och sedan en glödande fimp som ligger och fräter i min hals. Jävligt obehagligt faktiskt. Men får väl skylla mig själv.

Annars framstår lördagen som en enda stor blåsning. Kom till Maja och Leon efter utlovandet av Lady Tops, fick en öl och sedan drog dem iväg till chez ami (eller hur det stavas). Där blev jag konfronterad med mitt gamla gymnasium, fast dem som gick där nu! Dessutom försökte småglinen tränga sig före mig i toalettkön, men då fick dem minsann höra vem som bestämmer. Mohahaha. När jag lyckats göra mig hemmastad där skulle vi vidare till något annat ställe som jag fick för mig var lite lugnare mer chill, mer matchande min hosta och feber, men det visade sig vara någon slags nattklubb jag som göteborgare inte kände till och där blev vi kvar. En stund. Kvällen slutade med att Maja på ett högst ovänskapligt sätt dumpade mig på efterfesten varpå jag fick försöka avsluta den så gott jag kunde. Gick inte så bra. Aja, jag blev faktiskt inte sjukare av att gå ut. Mina lungor är jag dock skyldig en ursäkt. Förlåt! Ska gottgöra er en dag!

Beslutsångest


Hm, inte försent att ångra sig än. Skulle fortfarande kunna gå ut...Fast känner på mig att något kommer gå riktigt ordentligt åt helvete om jag går ut. Till exempel att jag får ryggskott och får ligga på en bår den första månaden i Bristol. Eller så har jag skitkul och träffar Colin Firth. Eller inte. Eller? Har ju grym partyklännig som ju inte riktigt trivs i garderoben...

Presenter och halvflaskor

Ganska trevlig lugn dag idag trots att min rygg håller på att ta kål på mig. Får väl typ skaffa en rullator snart. Skulle vilja ha en i rosa i så fall. Köpte inget till mig själv direkt (även om jag blev riktigt sugen på ett halsband med ett stort godishjärta!) utan lyckades faktiskt köpa bröllopspresent till Linda och Johan. Kan inte skriva vad det är i fall hon skulle läsa, men jag är rätt nöjd faktiskt. Ska bara hitta en snygg box att lägga den i.

Lite trött på alla lyckliga par dock. Tur att det blev en sväng med Nives också så att jag fick andas lite singelluft. Annars hade det blivit lite jobbigt mellan varven där. Ska bara ta hand om mig själv nu med middag och vin. Ingen utgång trots en massa tjat från olika håll. Tror helt enkelt inte att ryggen pallar det. Kommit på en rätt smart grej om man bara ska äta middag själv och vill ha ett lite godare vin, då kan man köpa en halvflaska! Jättebra, då har man råd att köpa något godare plus man inte riskerar att sätta i sig en hel flaska och bli full som en mopp och därmed riskera att göra saker som dagen efter framstår som mindre vettiga.

Gaah! Litet avbrott i skrivandet här för att Malin ringde. Alla ska ut idag. Alla är party. Förutom jag som sitter hemma och typ är ett jävla pretto och kollar på melodifestivalen! Fan jag hatar att vara den tråkiga, jag är aldrig den som bangar. Skit, jag håller på att förgås. Kanske skulle ta på mig partypumpsen ändå...hm...en ipren eller två...

Garderob och hemmakväll

Efter att ha tittat på sista säsongen av Sex and the City känns min garderob bara så...dassig. Och Göteborg känns bara så...futtigt. Första dagen utan feber idag, strålande sol ute, men jag känner mig ändå omotiverad till att gå på stan eftersom jag inte glänser lika mycket som SJP gör när hon först kommer til Paris. Det enda som glänser på mig lär vara svetten i min panna när febern tränger tillbaka. Här och nu lovar jag mig själv att jag ska bli rik. På heder och samvete. För jag vill också ha hundra par skor värda 400 dollar styck. Det är jag faktiskt värd. Och jag ska flytta till New York. Ha!

Känns ganska konstigt att vara hemma en hel helg. Fast ganska skönt ändå. Kan gå på stan utan att behöva planera en massa för kvällen, oroa mig för vad jag ska ha på mig, om jag ska hinna föna håret, när systemet stänger, om jag ska komma in, vilka telefonnummer jag måste radera från min telefonbok etc. Ska istället laga indisk kyckling med ris åt mig själv ikväll och sedan titta på melodifestivalen. Gud så vuxet. Ska dammsuga också (kanske).

Färre dagar

Kom precis på en asbra sak! Det är bara 28 dagar i februari! Kanske inte låter så fantastiskt eller överraskande, men det betyder ju att lönen behöver räcka flera dagar färre än normalt. Jättebra ju. Kanske ska släpa mig till jobbet och köpa på mig några av våra nya tavlor - grymt snygga rosa tavlor, jag har alltid velat ha en rosa tavla!

Stackars mig

Åh jag är såå utråkad! Hatar, hatar, hatar att vara sjuk. Okej om det bara hade varit för en dag, då kan man ha det lilla roliga som ligger i att vara sjuk nämligen att tycka grymt synd om sig själv och ringa alla man känner så att de tycker synd om en. Efter tre dagar finns det dock inte så mycket självömkande eller medlidande kvar, det enda som finns kvar är snoret och febersvetten. Blä. Dessutom tror jag att jag blir sjukare för att jag tycker så synd om mig själv. Jag blir så ynklig och liten och det blir nästan så att jag spär på sjukdomen psykologiskt. Funderar på att ta mig ner till stan ändå idag, orkar inte vara i lägenheten längre, känner mig så instängd. Åh, vad synd det är om mig...=(