Sabotage och tidsbrist

Båda Maria och jag har gått upp åtskilliga kilon här, så i ett försök att känna mig lite bättre försöker jag få henne att äta lite mer. Hon genomskådde dock snabbt mitt försök att göra henne fet. Hon åt dock i alla fall. Tror att hon var hungrig.

Kan inte fatta att jag åker hem till Sverige på fredag och om mindre än en vecka är jag i Australien. Jag har inte tid med det! Om någon har en vecka över att skänka bort så kan jag ta den. Tack.

Trackasserad och nördig

Nej nu har det banne mig gått för långt. På mitt nyinköpta ciggpaket är det en bild på ett lik. Ett lik! Undertexten lyder "Smokers die younger". Ja, och ännu yngre lär vi dö till följd av depression om vi inte ens kan få tillåtas att njuta av de farligheter vi utsätter oss för. Puckon.

Har avböjt tre olika fester ikväll till förmån för uppsatsskrivande. och vad som är skrämmande är att jag det känns som att jag gjort rätt val inte på grund av nyttigheten i det hela, utan för att jag tycker det är så roligt att skriva på den här uppsatsen. Jag har blivit en nörd. Eller det kanske jag alltid har varit. Skrämmande.

Knä och finanser

Det var då själva fan. Har trillat två gånger och landat på exakt samma punkt på ena knät båda gångerna. Knäet är så uppskrapat att jag knappt kan sträcka ut det rakt. Känner mig smått invalidariserad. Okej, jag kanske överdriver lite, men jag tycker bara väldigt synd om mig själv. Måste gå till skomakaren idag och fixa typ broddar.

Annars tycker jag att det är med finanskris är jättebra. Heja heja! Pundet är värt typ ingenting och min ränta har inte varit så här låg på över ett år. Och alla affärer har panik för att de tror att folk inte kommer att ha råd att köpa julklappar så det är rea överallt. Hur bra som helst. Förstår inte varför alla klagar.

Enkelt avslagen och ondsint optimist

Har precis ägnat cirka en timme av självgodhet genom att läsa igenom de allra äldsta inläggen i min blogg. Har faktiskt haft bloggen i nästan tre år och måste säga att jag blir lite stolt över mig själv när jag läser igenom den. Inte för att jag är så överdrivet rolig (eller jo) utan mer för att mitt liv är så enkelt. Inte för att jag direkt förstår det hela tiden, men det är faktiskt sant och jag är ändå ganska avslappnad. Tänk vad hemskt om jag hade varit helt hysterisk. Inte legat avslagen i sängen med choklad och cigaretter utan sprungit omkring och jagat upp mig för saker och ting. Själva springadet hade kanske i och för sig gjort lite nytta, men uppjagandet är jag väldigt glad att jag slipper.

Jag borde dock bli lite bättre på bilder inser jag. Inte så förtjust i egobilder dock (eller jo). Och min kamera är så kass. Och nu lär det ju knappast bli någon ny eftersom jag i bakfylla och dåligt samvete erbjöd mig att köpa en ny till Maria eftersom jag bar huvudansvaret för att hennes blev stulen. Måste verkligen sluta att lita på människor. Fast det verkar inte spela någon roll hur många gånger jag blir blåst, jag kan fortfarande inte förstå varför någon skulle vilja lura någon. Det kanske kan vara ett nyårslöfte - börja se det onda i människor. Fan vilket  positivt år 2009 kommer att bli.


Bakis och snobbig

Fy fan vad jag har varit bakis idag. Var tvungen att släppa allt på Marks&Spencer för att fly hem till huvudvärkstabletter och mörker. Spenderade sedan resten av dagen ätandes framför teven. Nu är jag så mätt att jag mår ännu sämre. Lyckades se till att Marias kamera blev stulen igår också. Fan för alkohol och blåögdhet.

Åt på McDonalds idag. Det var inte så gott som jag hade föreställt mig. För övrigt ganska intressant att se vilka människor som äter på McDonalds här. Kan vara enda gången jag känt en påfallande klasstillhörighet. Jag träffar liksom aldrig människorna som äter på McDonalds i vanliga livet. Känner mig som en drottning som bestämt sig för att äta med folket. Nej gud vilken hemsk snobb jag är. Jag såg nog skabbigare ut än dem flesta idag dock. Nej men vad sitter jag och insinuerar nu. Att arbetarklassen skulle vara skabbig och utan kulinarisk finess. Det är nog bäst att jag slutar skriva nu innan jag totalt gör bort mig.

Inproduktivitet och matverser

Förresten blir jag lite orolig över min uppfattning om framsteg i uppsatsskrivande. Försökte börja formulera någon slags text istället för att bara sitta på Starbucks och läsa, men då jag skrivit "In the discourse of multiculturalism and moral pluralism, however, Rawls’ idea of public reason has been criticised for neglecting the importance of" utan att kunna komma på vad fan det är för viktigt han neglegerar ägnade jag lite tid åt att hitta på en titel istället. Så kom jag på en titel som jag tyckte var så himla fyndig och då helt plöstligt kände jag mig oförskämt nöjd med mig själv och slutade skriva. Inget produktiv beteende. Alls.

Igår gick en storväxt kvinna omkring och sjöng jättehögt på stan. Hon sjöng ganska fint, men jag undrar om hon hade hittat på texten själv. En rad löd: "Feed me untill I can't eat anymore." Undrar om det var inledningen till en kontaktannons.

Kaffevanor och Britneyvanor

Häromdagen då jag och en av mina indiska korridorare råkade koka kaffe samtidigt diskuterade vi olika kaffetraditioner. Hon har helt groteska mängder socker i sitt kaffe och tydligen är detta normalt i Indien. Effekten är att alla får diabetes. Så när de bjuder på kaffe frågar de inte vilka som vill ha socker utan vilka som har diabetes. Man tycker ju att någon skulle känna sig alarmerad, men istället för att sträva efter att minska ner på sockret hoppas de bara att de ska klara sig så länge som möjligt innan de får diabetes och tvingas dricka svart kaffe. Logik och rationalitet är sådana raffinerade mänskliga egenskaper.

Har spenderat två dagar tittandes på olika dokumentärer om Britney Spears. Jag smått besatt av hennes. Hon är så rolig. Jag menar, raka av sig håret, det är faktiskt jättekul. Och då hon hade en t-shirt på sig där det stod "I am the American dream" - det är ju bara sjukt fyndigt. Mer sånt!