Omdömeslöshet och långsamhet

Här upptäckt en stor svårighet här i Göteborg. Det är svårt att se skillnad på folk som är hemlösa och folk som bara har dåligt omdöme. Hur ska man till exemple kunna veta om en mycket orakad kille med alldeles för stora byxor är hemlös eller bara har dålig smak? Måste vara jobbigt för de hemlösa att bli förväxlade med så omdömeslösa människor.

När jag ändå är igång och klagar kan jag passa på att säga några ord om långsamma människor. Kort och gott: jag hatar dem och de är överallt. De går långsamt av spårvagnen, de sniglar sig ur dörrar till caféer, de blockerar vägen för mig på gatan etc etc. Snälla människor, kan ni inte bara rappa på lite?

Återvinning och kritik

Läste vid återvinningscentralen i skolan idag att slängt glas återvinns och blir glasfiberull medan kartong i sin tur blir till nya ytskickt på gipsskivor. Då blev jag glad. Vad bra att det blir till glasfiberull och ytskickt på gipsskivor. Jag vet varken vad glasfiberull eller ytskickt på gipsskivor är för något, men det måste bara vara något bra. Så det gick jag och gladdes åt ett tag.

Idag stod det i tidningen att Göran Hägglund vill satsa med på psykiatrin. Det fick han kritik för. Det var tydligen inte heller bra. Måste vara jobbigt att vara politiker - alltid är det någon som ska klaga. Därför ska jag aldrig bli politiker. Jag ska ha ett jobb där alla bejublar det jag gör och aldrig kritiserar mig. Samt öser pengar över mig. Någon som vet om det finns något sådant jobb ledigt?

Oralsex och tjuvrökning

Några finurliga killar på Facebook har tröttnat på att Alla hjärtans dag enbart handlar om kvinnan, så de har helt sonika skapat en dag för män. Denna dag har de valt att kalla Steak and Blow Job Day. På den dagen ska kvinnorna helt enkelt laga en stek till sin man och sedan suga av honom medan han tittar på sport. Toppenidé, tycker jag. Men gör gärna om Alla hjärtans dag också i så fall, så att även den innefattar obligatoriskt oralsex istället för enbart obligatorisk middag. Sedan kanske det här med maten och tv-programmet kan vara lite mer flexibelt, men det tror jag är okej också. Själv skulle jag kunna tänka mig att ta emot lite oralsex medan jag tittar på Melodifestivalen, efter att ha ätit exempelvis en ostbricka. Överhuvudtaget kan jag tycka, i mitt för tillfället cyniska jag, att en samhällsförskjutning från romans till oralsex inte skulle vara helt olämplig. Så, tummen upp för Steak and Blow Job Day.

Tänkte vara duktig och plugga rejält ikväll. Men så fick jag reda på att jag fick VG på min hemtenta och då tyckte jag att jag redan var så duktig så att spä på duktigheten ytterliggare skulle nästan bli pretentiöst. Istället tittade jag på Advokaterna. Det var en lång beslutprocess innan jag bestämde mig för att titta, för Advokaterna är ett av de program som har en närmast sjukligt beroendeframkallande effekt på mig. Men oj vad jag njöt av att titta. Det kändes ungefär som att tjuvröka. Och vilken nikokick jag fick.

Ps: Saknar redan Julia och Jenny. Tack för en underbar helg. Jag kommer snart och då vill jag åka turistbuss runt Lidingö och Södermalm. I blått regnställ. Ds.

Svettiga frågor och tjocka tendenser

De rindge häromdagen från ett sådant där frågeinstitut och ville att jag skulle svara på politiska frågor. Äntligen, tänkte jag. Äntligen är det min tur. Men så fick jag lite panik. Shit, nu måste jag verkligen svara bra. Nu måste jag verkligen svara genomtänkt och filosofiskt och vara ett under av en demokratisk medborgare. Det gick nog inte så bra. Vilken är den viktigaste politiska frågan i Göteborg? frågade han. Herregud, tänkte jag och började svettas. Man vill ju inte tänka för länge så att de tror att man inte har någon uppfattning. Man vill ju heller inte svara något vanligt, som långa köer för höftledsoperationer eller något. Tillslut drog jag till med papperslösa flyktingar. Vad är det för jävla svar? Hur sjukt politiskt korrekt får man vara? När jag sedan skulle svara på vilket parti jag tyckte var bäst i diverse frågor försökte jag förgäves tänka på något annat parti än Folkpartiet för jag ville verkligen inte verka som någon inbiten partipolitiker. Men hur ska jag kunna veta vad alla partier i Göteborg bedriver för politik på vartenda område? Så jag svarade skamset Folkpartiet på varenda jävla fråga. Nu hoppas jag bara på att dem ringer igen snart så att jag kan återerövra min politiska heder. Sören Holmberg, ring mig! Jag kan svara jättebra!

För övrigt kom jag idag på självaste definitionen av att vara tjock. Tjock är man när man kan se sina egna kinder. Jag kan nästan se dem om jag liksom viker ögonen. Inget bra tecken.

Maniker och tidsoptimerare

Är det bara jag som tycker att Carola ser manisk ut när hon sjunger? Hon står där med sitt kors runt halsen och upp-pumpade bröst och liksom jagar en med blicken genom tv-rutan. Jag tror hon har något lurt på gång, den där Carola.

När jag stod och väntade på bussen idag stod där en man och övade på golfslag. Det kan man ju också göra när man väntar på bussen, tänkte jag. Tid är pengar, liksom.

Skönhet

Varför ser du så lesen ut? frågade främlingen i rökrummet. Du är så vacker när du ler, sa samma främling. Så jag log. Jag log och jag var vacker och jag drog halsbloss. När jag kom hem skrev jag hans namn i blod.

Anarki och riktningar

Har klagat på detta förut, men det tål att upprepas: När man simmar på Valhalla finns det ett mycket enkelt regelverk att hålla sig efter (simma inte fler än två i rad åt vardera riktning och simmar du längst till höger så håll dig där istället för att blockera vägen för de som vill simma om). Trots detta råder det total anarki i bassängen. Jag kan inte förstå hur svårt det kan vara. Hör det samman att simma långsamt och att dåligt balanssinne, så att man glider in mot mitten? Det verkar också finnas något samband med att simma långsamt och gena i vändningarna, vilket medför att man återigen blockerar vägen för den som kommer från mitten. Antar att de som simmar långsamt inte bara är lata utan också vill sabotera för oss som simmar snabbare eftersom påminner dem om hur lata de är.

Tänkte köpa en dildo häromdagen, men köpte kondomer istället. Tänkte att än ska jag inte ge upp hoppet. Visar sig dock att det här med att planera för intima umgängen fungerar på samma sätt som när man väntar på att någon ska ringa. Det vill säga, när man riktar mycket fokus och energi mot telefonen så kommer den inte att ringa och detsamma verkar alltså gälla för sex. Lösningen är att man måste rikta sin energi mot något helt annat. Jag skulle till exempel lämpligtvis kunna rikta min energi mot min uppsats. Så har man slagit två flugor i en smäll.

Vinnare och vinnare

Så nalkas den åter. Dagen vi alla fruktar. Dagen då jorden skälver och delar in oss alla i två grupper. En för vinnare, en för förlorare. En för de som lyckas sammansvärja sig till ett, en för de som fortfarande håller sin individlåga brinnande. Det är dagen då alla som är två för lov att fira: vi som bara en kan däremot festa varje dag vi vill, hela året om. Det är dagen då tvåsamheten får en stänk av erkännande. Det är dagen vi ska fira att det är okej att behöva fälla ner toasitsen varje gång man ska gå. Vi ska fira att det är okej att inte besitta fullständig kontroll över fjärrkontrollen. Vi ska fira att det är okej för en utvald person att fisa i vår närhet. Vi ska fira att det är så underbart när man inte kan breda ut sig i sängen och när man inte kan sova därför att två personer är en för många för att hålla sängen i normal temperatur. Det är alla hjärtans dag. Och för mig är det uppenbart vilka som tillhör det vinnande laget.

Måste också kommentera det faktum att Sverige television igår började sända årets omgång av äkta kvalitets tv. Nämligen Melodifestivalen. Fantastiskt program, men i år även mycket ångestframkallande. Förutom Kristian Luuk är programledarna 21 respektive 22 år gamla. Vinnaren i första deltävlningen är 15. Jag är 21. Jag är inte på tv. Men jag är inte bitter. Jag är inte bitter.

För lite hux och för mycket flux

Vi måste bli lite mer spontana, konstaterade Linda och jag idag. Inte planera så mycket, bara göra saker om de faller oss in. Vi bestämde att nästa vecka passade det bra att vara spontan. På torsdag närmare bestämt. Ja, på torsdag nästa vecka hade vi båda tid att vara spontana.

Läser med förvirring om de nominerade i kvällens QX-gala. Antar att kategorierna årets homo och hetero inte räckte för att fylla ut en hel gala och att man därför bestämde sig för att nominera i några fler allmänt vedertagna (eller slumpmässigt framtagna?) kategorier. Sålunda har man nominerat bland annat årets tv-program, årets artist och årets låt. Vad avgör vem som vinner? Den som attraherar störst gay-publik? Har alla homosexuella samma smak? Man bryter ju inte direkt några fördomar när man nominerar Måns Zelmerlöv, Danny och Therese och Sonja Aldén till årets svenska låt. Känns som att det här med galor tappar lite sin poäng när vem som helst i egenskap av vad som helst kan nominera i vilka kategorier som helst. Och inte för att jag har något emot gaygalan som sådan, den blir säkert kul att titta på, men avsaknaden av någon logik i kategorierna visar ju på absurditeten i att överhuvudtaget ha en gala där den enda gemensamma faktorn är sexuell läggning. Ser ändock med spänning fram emot vilken artist av Peter Jöback, Kent och Måns Zelmerlöv som  har varit bäst 2007. Ur ett homosexuellt perspektiv.

Alltför kallt och alltför rättrådig

Stort problem med att dricka kaffe: I början är kaffet alldeles för varmt så man måste vänta ett tag tills det svalnar om man inte vill bränna sig på tungan (vilket man ändå gör ganska ofta). När kaffet nått den perfekta temperaturen rusar det dock neråt i temperaturen. Har just fått lära mig den vetenskapliga förklaringen som lyder att desto kallare n¨got blir desto snabbare kyls det också ner. Det gäller således att dricka kaffet så fort som möjligt när de är perfekt temeparatur. Detta är inte önskvärt dock, för om man dricker kaffe för snabbt mår man illa. Så man tar det lite lugnt innan man inser att snart kommer kaffet vara kallt och det finns inget äckligare än kallt kaffe. Följaktligen halsar man i sig resten av kaffet, vilket är ganska mycket eftersom man hittils tagit det ganska lugnt. Resultatet är att man mår rejält illa och har man dubbel otur lyckas man ändå häva i sig närapå kallt kaffe som man, om man inte är hemma, måste svälja eftersom man inte kan spotta ut det (på grund av uppenbara äckelhetsfaktorn i att spotta). Det är inte så bekymmersfritt att ta sig en kopp kaffe när allt kommer omkring.

Måste annars lära mig att vara mindre rättrådig. I bemärkelsen till exempel sluta ösa pengar över svarttaxichauförrer. Eller, sluta ösa pengar över allt över huvud taget. Glad i hågen över att äntligen fått ett positivt besked från csn blev jag igår oerhört frikostig både mot mig själv och alla andra. Måste definitivt sluta upp med detta och i alla fall försöka lura folk (i synnerhet taxichaufförer) på pengar.

Skoinvation och artificiellt sex

Om man bara betraktade antalet par skor som ligger slängda på min dörrmatta skulle man lätt kunna dra slutsatsen att det bor ett helt kompani av människor här (alla storlek 39 då). Detta är problematiken med att bo i en stad med så växlande väder som Göteborg i kombination med att inneha alldeles för många skor. Någon borde uppfinna ett par skor som man kan plocka av och plocka på delarna på själv, typ som Lego. Då skulle man inte alls behöva lika många skor (för alla som jag har ni behöver jag naturligtvis väldigt mycket), utan hade enbart behövt ett fåtal som man själv kunde variera efter väder och kläder. Någon som känner sig manad att ge sig an med att uppfinna detta?

Annars äter jag för tillfället böcker. Med alla kurser jag tagit mig an måste jag i princip läsa varje ledig stund. Det är ganska kul i och för sig och känner mig mycket kultiverad då jag stolt jag säga att jag faktiskt inte använder min tv längre (att jag är översittare tror jag redan har konstaterats i ett tidigare inlägg). Ägnade dock cirka tjugo minuter igår åt att fascineras av det för mig tidigare okända fenomenet sexdockor. Detta är alltså dockor som blåses upp till mänsklig storlek och som man sedan kan ha sex med i olika antal hål beroende på hur mycket man är villig att betala. Oerhört roande läsning som jag starkt kan rekommendera. Till exempel då dockornas utseende (med detaljer om alltifrån huruvida deras bröst känns äkta till om naglarna är målade och om de har pistoler runt höfterna) noggrant beskrivs som väldigt verklighetstroget för att det hela avslutas med hur många och vilken typ av batterier man behöver. Känns väldigt futuristisk. Blev också mycket nyfiken på formuleringen "dockan har realistiskt vibrerande vagina och anus". Vaddå realistiskt? Är det inte lite väl mycket att begära av kvinnor att deras nedre delar ska vibrera? Jag tror till exempel inte att någon kvinna som använder sig av en dildo utifrån detta drar slutsatsen att alla killar de ligger med ska ha vibrerande snoppar. Eller är det bara jag som haft oturen att ligga med fel män?