kräk

Kom hem från jobbet för ett tag sedan. En halvtimma innan stägning spyr en unge över golvet, varpå jag får för mig att det är lika bra skura hela golvet. Dålig idé. Mycket dålig idé. Stägningen tog en halvtimme länge än vanligt. Lade dock ner idén om att plugga direkt när jag kom hem.. Ibland behöver kroppen vila.

Iofs. fastnar jag i en massa diskutioner på nubbs istället. Ganska underhållande iofs.

En sjuk grej förresten: Det där jämställdhetsprogrammet som går på tv som ska få olika företag att bli mer jämställda är ju helt sjukt. Igår hade de varit i en klädbutik, och som ett steg i att få denna mer jämställd uppmanades personalen att sluta sortera kläderna efter kön. Istället kunde de sorteras till exempel alla tröjor för sig osv. HALLÅ!!! Finns det något mer irriterande än att inte veta vad som är damkläderna? Vissa kläder ser ju rätt lika ut, det är först när man provar dem man märker att de sitter konstigt. Är det verkligen ett viktigt steg i jämställdhetsutvecklingen att folk ska tillbringa mer tid i provrummen?

tänder

Förresten så har min ena visdomstand börjat växa ut och det gör skitont. Vad är det liksom? En extra tand som bara bestämmer sig för att dyka upp 10 år försent. Hallå, man gör inte så!! Dessutom så sa min tandläkare att jag inte borde få några problem eftersom jag dragit ut en massa tänder i samband med tandställning. Tandläkare ljuger. Alltid. För det första, varför blir man tandläkare? Vari ligger fascinationen? Pengarna, jaja, men det kan ju inte vara allt. Pilla folk i munnen liksom, vem vet vad dem har haft i munnen. Har ni tänkt på det, tandläkare?? Jag brukar alltid borsta tänderna innan jag går till tandläkaren. Ska sluta med det. Det är ju lika dumt som att tvätta håret innan man går till frisören. Valuta för pengarna liksom.
Aj, jävla tandfan.   

we love boops!

SL har censurerat Lindex BH reklam -  det måste ta bort texten för att få hänga upp bilderna vid järnvägen. Detta visar tyvärr inte på ett kollektiv ansvarstagande för obejtifieringen av kvinnokroppen utan på konservatism hos SL. Reklamen är raka motsaatsen till sexism, SL är gamla grontar som inte inser det och det påminner om när man censurerade nakenscener ur filmer.
Sexism för mig betyder att man objektifierar kroppen till ett verktyg enbart för andras nöje. På vilket sätt är texten "we love boops"! detta? Utan texten blir reklamen mer sexistisk eftersom man då enbart fokuserar på brösten, det finns ju knappt med några ansikten på bilderna och utan texten blir det obegrlipligt varför.Med enbart bilderna kan man tala om en objektifiering och sexism. Att däremot visa upp att man säljer Bh för alla möjliga typer av bröst och hur vackra, speciella och unika bröst är, är väl hur bra som helst! Censur är nästan alltid dåligt och i det här fallet är det rent av kontraproduktivt. Heja Lindex!

I Iran har en tiding utlyst en tävling som går ut på att måla karikatyrer på förintelsen. Nu måste världen fan ta och reagera på allvar. Ok, Muhammedteckningarna var inte helt ok, men:
1. Det är skillnad på att karikatera en religiös figur och ett folkmord.
2. Muhammedteckningarna indikerade att Islam är en våldsam religion, något som såklart inte stämmer generellt. Att karikatera judar med t.ex. stora näsor och kanske med dollartecken eller nåt är såklart också stötande och kränkande, men att skämta om ett folkmord signiferar att man tycker att det är helt okej att mörda judar vilket är en helt annan sak än att peka ut en religion som våldsam.
3. Jyllands-Posten har ju bett om ursäkt för de osmakliga bilderna, så vad är problemet?
4. Om problemet är att man fortfarande håller fast vid rätten att publicera dem: publikationer som driver med förintelsen hade i och för sig nog blivit fällt för hets mot folkgrupp i Sverige, men det för att det är betydligt värre än Muhammedteckningarna. En skämtteckning av Gud med stor näsa och en stridsvagn hade säkerligen kunnat publiceras i Sverige rent juridiskt.
5. Det får ju finnas någon rim och reson för Guds skull!

Aja, nu blev jag väldigt politisk idag. Men allt angående de här teckningarna är bara så grymt absurt att man varken vet ut eller in längre. Suck.

segt

har köpt en lägenhet!! haha fan va gött!! Den ligger på eklandagatan, typ rätt centralt alltså. Fast med tanke på dagens göteborgsväder som helt obefogat förstört hela min dag genom blöta fötter funderar jag på att sälja lägenheten och köpa en trädhydda i söderhavet. Hade varit gött. Fasst nu ska det inredas och det är hur kul som helst! Har blivit helt galen och går i kakelaffärer och tapetmagasin hela tiden, som jag hatade när mamma föyttade för några år sedan!! jag blir mer och mer lik min mamma, det är tragiskt...

Hm, förresten är världen sjuk. Hle ahysterin runt de här muhammedteckningarna gör en livrädd. Det värsta är att EU är knäpptysta. Varför vågar de inte försvara yttrandefriheten? Visst, bilderna var kränkande och man har all rätt att fördoma dem (som muslimerna i Danmnark gjorde genom fredliga demostrationer), men hallå!! Lite rim och reson tack. Det visar bara på hur farligt och instablit det är i mellanöstern och att vi verkligen inte får fega när det gäller försvaret av våra viktigaste värden. Inget försvarar beteendet hos dem som protesterar med våld.

Jaja, nog om det, ska se om six feet under kommer nån vart nu.