Kaffebrist och utflykt

På väg hem från Bath. Mycket sugen på espresso. Espressomaskinen är avstängd. Köper filterkaffe. Det är för varmt, så ber om mjölk. Biträdet häller ut allt kaffe för att få plats med mjölken. Jag slänger mjölken med kaffe. Kommer fram till Bristol. Köper en espresso. Får en svart kaffe. Får pengarna tillbaka. Går till nästa ställe. Köper en espresso. Börjar dricka på väg till bussen, med nytt hopp om världen. Går på bussen. Blir stoppad av busschauffören: "No drinks on the bus". Får slänga espresson. Världen är emot mig.

Annars var Bath mycket vackert, åker gärna dit igen. Känns bra att komma iväg på lite utflykter, vi har ju varit lite slappa på det området hittills. Hittade dock ingen poster på Geena Davis. Inte för att jag letade direkt, men ändå. Tänker köpa en från internet och sätta upp hemma i Götet. Sådetså.

Davis och omringad

Åh! Geena Davis är så jävla snygg i Thelma och Louise! Nästan så at jag är beredd att peta Angelina Jolie från snyggast-i-världen-listan till förmån för Davis. Måste hitta en poster att sätta upp i mitt rum...

Idag ska vi göra en liten utflykt till Bath, som ligger bara tio minuter med tåg härifrån. Vaknade lite sent så det blir en ingen heldagsutflykt, men ändå. Nästa helg bär det av till London. Saknar mina vänner hemma så det ska bli jättekul att träffa Sara och Jossan. Jag saknar faktiskt hemma lite över huvud taget. Framförallt saknar jag att bo i min lägenhet - att bara ha mig själv att ta hänsyn till och inte sju andra som det är här (de uppskattar till exempel inte när man har efterfest en onsdag natt...). Även om jag är i ett annat land så var jag mer självständig hemma, här lever jag lite i en isolerad värld. Och bara en sån sak som att kunna äta sin middag utan att ha hundra andra människor som springer omkring och lagar sin mat, har på fläkten, diskar, pratar dålig engelska, pratar högt på andra språk etc, ja, det är nog sånt jag kommer värdesätta mer när jag kommer hem.image29

Pånyttfödelse och långfilm

Ha! Här trodde vi att vi hade åkt på världens flopp när vi åkte till Weston-super-mare för att få se havet. Att vi hade kommit till världens håla utan något som helst att erbjuda til världen. Så visar det sig att en av världens absolut främsta komiker, om inte till och med världens allra främsta, växte upp där. Vi tillbringade nämligen en hel dag i ingen mindre än John Cleese uppväxtort! Inte så illa va? Måste säga att denna upptäckt ger ett helt nytt ljus till denna leriga håla och vår lilla tripp känns längre inte helt förgäves.

Orkar inte kommentera Leijonborgs avgång. Kan bara konstatera att jag inte gråter några floder direkt. Ikväll ska jag fortsätta mitt försök att introducera svensk filmkultur till engelsmän genom att traggla oss igenom de sista tre timmarna av Fanny och Alexander. En film tom på biljakter och helikoptercrashar, men ändå så kraftfull och stark att vissa scener är svåra att slita sig ifrån. Gäller bara att få engelsmännen att inse det med...=)

Luuk och Laleh

Måste säga att jag är riktigt besviken över att Kristian Luuk ska leda melodifestivalen även nästa år. Inte för att han inte var bra, men hela grejen är ju att det ska vara olika varje år, nytt koncept liksom. Och jag menar visst var han bra, men det var Lena PH och Jonas Gardell också. Nä, brist på fantasi eller en perverterad längtan hos svt att höja en programledare över stjärnstatus, att försöka få hela Sverige att avguda Luuk så att man bara måste älska allt han gör. Smart? Kanske. Kul? Inte någonstans.

Såg Stinas intervju med Laleh precis. Laleh är ju bara så skön. Så grymt frånvarade, men ändå så mysig och idealistisk på något sätt. Trodde inte att det fanns människor som hon längre, som är så ärliga i sin uppsyn. Kan vara bra att ha i åtanke ibland.

Underbara svenskan och ojämnhet

Ge mig tillbaka mitt språk! Jag orkar inte prata, skriva, tänka på engelska längre. Inte bara det att jag själv inte är någon expert på språket direkt, de andra i skolan är ju heller inte några hejare direkt så det blir bara så jobbigt att prata. Inte jobbigt på så sätt att det inte flyter, utan jobbigt på så sätt att jag ine kan säga exakt ordagrant det som kommer i mitt huvud (vilket i och för sig kan vara positivt när det gäller mig). Det är skönt att prata med engelsmän för det är ju bara ansträngande åt ett håll, men samtidigt blir samtalet ojämlikt. Det är bara så fruktansvärt skönt att prata och skriva på svenska. Så avslappnande.

Upptäckte igår (varnar känsliga läsare) att mina bröstvårtor inte sitter på en rak linje i förhållande till varandra. Har aldrig tänkt på det innan, men så råkade jag gå förbi en spegel på puben (där Jenny och jag för övrigt hade en mycket mysig trappicknick bestående av öl och cigg, ackompanjerad av skön livemusik) och helt plötsligt såg det bara så snett ut. Inte för att det var någon stor skillnad direkt, men nu kan jag inte sluta att störa mig på det. Aja, är väl bara att gilla läget antar jag.

Utflykt och klänning

Idag såg såg vi havet. Vi trotsade bakfylla och sömnlösa nätter för att kunna ligga en hel dag och jäsa på stranden. Gårdagens hätta och slappnde i stadsparken hade verkligen motiverat oss. Efter mycket om och men kommer vi till buss staionen, frågar vilken buss man kan ta om man vill till havet och sätter oss, mycket nöjda med vår äventyrsrikedom, tillrätta på väg mot sol och kanske bad. När vi anländer är det; kallt, blåsigt, rått och jävligt. Vi får börja med att springa in i alla skitbutiker för att köpa tröjor eftersom vi fryser arslena av oss. Hittar sedan havet som är helt uttorkat av ebb och ligger precis vid en hårt trafikerad väg. Tar oss till en restaurang, slår oss ner inomhus utan en tillskymmelse av havsutsikt och beställer smaklösa rätter. På vägen tillbaka till bussen köper vi äckligt godis som vi slänger. I väntan på vår räddning hem (bussen) går vi in i närmaste lågpris butik á la Ullared och förfäras över hur fult allt är och hur hemskt det måste vara att tvingas handla i sådana här butiker. Julia sammanfattar det hela med; "Och här går vi och skänker pengar till barnen i Afrika när människor här har det på det här sättet!".

Fick min nya klänning från asos.com häromdagen. Den är bredrandig, med smalare ränder upptill och bredare nertill. Insåg att ränderna får mig att se fetare ut. Eller snarare, mina bröst ser större ut, men det gör även min rumpa. Så frågan är, är det värt att få en större rumpa om den kommer med större bröst?

Morgonens frågeställning

Är det okej att ljuga om att man har en psykisk sjukdom för att kunna förklara ett klandervärt beteende?

Självbehärskning och snytningar

Självbehärsking. Självbehärskning. Självbehärskning. Måste lära mig. Inte äta kebab på fyllan (av den enkla anledningen att den smakar skit här; ingen kebabsås bara äcklig chilli och majonäs. Engelsmän tror att de kan hälla majonäs över allt.). Inte sjunga Bob Dylan på kareoke (inte Abba heller för den delen). Inte beställa drinkar som jag behöver förklara för bartendern. Inte beställa drinkar alls förresten. Inte dricka alls närmare bestämt.

En kulturkrock som börjar bli riktigt besvärande här är snytandet. Tydligen är det bara de svenska normerna som innebär att man inte snyter sig i gemensamma rum som till exempel ett pyttelitet klassrum. Behöver man verkligen rensa näsvägarna så går man ut från rummet. Som Jenny påpekade häromdagen är vårat klassrum ibland rena snytkonserten! Högljudda snytningar är nog bland det äckligaste jag vet, men det verkar bara vara svenskarna som inte blåser så fort tillfälle ges här. Uäk.

How come?

This was so not supposed to happen. Me and Julia were just going for luch in the sun, which ended up being lunch plus four pints and now I can't really figure out how I will manage to do my homework. Have to sharpen up. Have to.

Jämförelse

Måste skriva ett inägg på svenska också. Dels för att det är bekvämt, dels för att jag inte vill förolämpa någon på ett språk de förstår, he he. Igår när vi var på en pub diskuterade vi huruvida det faktiskt är sant att svenskar genrellt sätt är snyggare än andra och om det motsatta gäller för engelsmän. Vår slutsats blev att ja, det stämmer! Går jag på stan en dag i Göteborg kan jag se flera personer vars utseende faktiskt får mig att reagera positivt. Det händer väldigt sällan här, och framförallt på pubarna eller klubbarna. Och ofta kan de heller inte klä sig, vilket ju är synd för ofta kan en het outfit kompensera för ett mer mediokert utseende. Jag ska inte vara helt orättvis, jag har faktiskt sett en hel del tjejer med trendiga kläder på stan, men har faktiskt inte sett en enda på någon pub eller klubb. Vad kan det beror på? Aja, det var veckans dos av svensk självgodhet, dags att gå vidare!

And for you who didn't get any of this, it's mainly about the brittish prides like Hugh Grant and Colin Firth. (I just love knewing a languages spoked by 0.01 % of the entire worlds population.)

By the way, check out Julias
travelling diary for a Lindingö-girls point of view on Bristol, and for pictures.

Party and progress

I managed one day of souberness last week. Good work! I wouldn't reccommend any former alcoholic to come to Bristol, this city does really have a bad influence on oneself. Anyway, it has been three great weeks that have past and I would never regret a thing. Are actually quite impressed (and a bit proud...) by me and Julia, who managed to arrange a party, to whch it actually appeared a lot of people, after nearly three weeks! It was a wonderful feeling seeing all our new friends from all places in the world, eating pickled herring, kalleskaviar, meatballs and drinking snaps (which me and Julia made ourselfs, simply by mixing vodka whith concetrated jucie from elderflowers, tasty!).

Tomorrow it's scholl again. Latley I have become more and more bored by classes, and I feel that I would do great in Bristol whithout school (and I would most certainly get more sleep - time, that's for sure). The fun thing about school, is when you lern a new word, and then either read it or hear someone say it. It's a great feeling to be able to see your own progress in such an obvious way.

Matchmaking and shopping

Ha! I knew it! According to Cosmo (which everyone knows is the guru of...everything) people who take a descision and stick to are more satisfied than others who repeatedly change their minds. That proofs my theory that people must have been happier, or at least less confused, when they didn't have to choose partner ,or  actually hardly had to  choose anything (beacuse this theory is, according to Cosmo, also valid on shopping and outfits). The other day in school, we found out that people with the biggest probibility to die earlier, are single men. So what I was thinking is that maybe the government should arrange some kind of matchmaking, just to increase the general happiness. Could be something...

Me and Julia have just been shopping for our easter dinner tonight. We had big problems at Sainsbury´s, as they don't organise anything in a logical way and in our opinion they also have a great lack of swedish goods. For example, they only had one tiny package of gravad lax, which was ridiculously pricy. And we also had a hard time finding bread crumbs for the meatballs, but we can't really blame Sainsbury´s for that since they main problem was that we didn't know the english word for it. Eventually we succed to get everything we needed so now it's time to boil eggs and potato!

Mice and sea

Huge dilemma: can't sleep as my room is too warm but  don't wanna open the window in fear of mice (the window is under ground and there is a pipe right ouside it). Decided to open the window anyway since the situation without sleeping totally would ruin my four days off school, but I can't fall asleep with the window open, so now I have to  kill some time untill the room isscool enaoug to sleep in.  Maybe I should move to the empty room upstairs...or go see a shrink.

I realised yesterday how much I'm going to miss the sea while I'm here. It has been three terrific days now and I'm kind of starting to feel a bitconfined. This will be the first spring in my entire life that I wont live close to the sea, and it actually botters me. Bristol isn't that far from it, but I still have to plan it if I'm going, can't just take a swim as an impulse. Well well, I guess people have bigger problems in the world.

Poverty and analyse

I think I´ll continue to write in english for a while since I really need to improve my english writing. Today proved that me and Julia now are a part in Bristol, since we just happend to bump in to people we actually knew. It's a good feeling! A little dissapointed though that our spritual moment was destroyed by a begger. We were supposed to close our eyes and just listen to the sounds around us and the first sound that appeared to us was "Do you have a spare pound?". Bloody poor people, can't they just leave you alone for a minute? ;)

The spring seams to finally have arrived, so ttoday was time for shopping! A pair of shoes (like I need that...) and some other stuff convinced my poor wallet to let go of my credit card...not good. But I'll go for Julias motto that somethimes shopping is just like an obligation, you just can't leave the shoes standing there all alone in the shop, they have to have a home aswell! Anyway, I'm trying to install some program to my computer to be able to transfer the pictures I've been taking, but I think I might need a cd which I don't have. In that case I wont be able to develop the pictures untill I come home and that would be so boring.

I've thinking lateley about how complecated everthing is nowdays compared to what it must have been like before. I meen, like 200 years ago, your parents picked someone for you to marry and that was it. Now, you meet someone, you might even sleep toghether, but still you have no clue how to behave next time you meet. I meen, isn't it strange that you can be so intimate one time, just to act like complete strangers the other time? And it's the same thing about realtionships, everyone, at least who I know, always has so many issues and we analyse every step our partner take. Wouldn't it be nice just to have someone picked for you, just to get rid of all the questioning and analysing?

Disciplin and Ikea

So this is going to be my first post in english. This week I've really showed a lack of disciplin. I´ve skipped school two times already, one time beacuse the principle was coming to our house so I had to tidy me room, which was a complete mess. The other time, today, was simply beacuse I overslept. To add to this, I´ve been eating to much as usual, it's like i'm really in to getting fatter, like I try my best to have the biggest thieghs in Gothenburg this summer. Passover has helpt me a bit, since I can't have bread or pasta or nudles or something like that. The catch is that I still can have chips and crisps...and cheese. Well, fair enough, I did dance some salsa tonight so that schould make up for a bit of it.

This weekend everyone is going somewhere, but since Sara and Jossan don't have their own falt anymore in London, I'm staying at home. Therefore, Julia, Jenny and I are going to have a swedish easter party! Yesterday we went to Ikea, which was like a delerium (especially for Julia, she was like a child on christmas eve when she got here Kalles kaviar). So we baught pickled herring, gravlaxsås(don't know the name for it in english) and kalleskaviar - it's going to be fabulous! Oh, I forgot, the last lack of discilpin is about money, I just can't stop spending them. And even though I told my self to day to sharpen up, I still bought four new records. There are some serious issues between me and my wallet, I think we might need to see a shrink. Or maybe the rabbit can help us?

Dimma och begränsningar

Så har två veckor passerat förbi i förenade konungariket, passerat förbi som ett lätt dimmoln av corona, marlboro och sömnlöshet. Jag blir bara fetare och fetare och mer alkoliserad för varje dag som går. Denna vecka har jag lyckats hålla mig nykter två dagar (eller tekniskt sett en dag, den här dagen är ju inte avklarad än). Jag är faktiskt imponerad över att jag fortfarande är vid liv och har alla kroppsdelar kvar på sina platser. Gårdagen spenderades i vilket fall i Exeter, i det goda sällskapet av Ken. Kvällen slutade med att vi var tre göteborgare som tjötade så mycket att personalen fick jaga ut oss en halvtimme efter stägning. Så kan det gå!

Något som börjar bli riktigt frustrerande är språket. Självklart blir jag bättre och bättre på engelska, men de konversationen jag vill föra med folk som jag lär känna bättre och bättre blir mer och mer "komplicerade". Att inte hitta rätt ord, eller att inte kunna nyansera sitt språk, är fruktansvärt frustrerande. Därför var det ganska skönt att gårdagen slutade med hetska diskussioner på svenska, för jag känner mig så oerhört begränsad med engelskan. Detta gör mig dock sjukligt motiverad att lära mig mer och jag har verkligen utvecklat ett genuint intresse för språket. Av den anlendingen är det nog bäst att jag tar mig en tupplur nu så att jag kan göra min läxa odentligt!