Jägarinstinkt och uppskattad peng

Ha! Jag visste att det inte var mig det var fel på! Forskare har nämligen visat att hetsätning härstammar från tiden då vi var jägare och hade en betydligt mer flukturerande tillgång till föda. Följaktligen var tvugna att äta allt som kom i vår väg och det är detta drag i den mänskliga naturen som även i vår tid orsakar ohämmad matkonsumtion. Slutsats, jag har inte dålig karaktär - det är den mänskliga naturen!

När vi ändå är inne på mat. Det är underligt att när man varit inne i över en timme i mataffären och spenderat fyrsiffriga summor att man ändå blir så otroligt överaskad och glad för den där femman eller tian man får tillbaka på sin vagn. Helt plötsligt känns det som att man har tjänat en femma eller en tia och ångesten över att man köpt för dyr mat (igen) försvinner nästan helt. Den mänskliga naturen som spökar igen kanske?

Översmart/pårökt och pank

Jag måste ha rökt en jävla massa gräs innan jag skrev klart min b-uppsats i idéhistoria. Annars hade jag aldrig kommit på tanken att använda ord som "trancendental deduktion" eller "värdeidealistisk prgamatism" för att försöka förtydliga saker och ting. Det låter förvisso intelektuellt som bara den, problemet är att jag ska försvara skiten imorgon och jag förstår ingenting. Kanske det hjälper om jag dricker en flaska georgisk vodka?

För övrigt har min ekonomi överträffat alla bottenrekord som någonsin innehafts. Om någon råkar ha en cementblandare full med pengar går det bra att parkera den i mitt vardagsrum. Nu. Tack.

Judiskt frosseri och grannrädsla

Har lagat lite mat från kokboken "Judisk mat i svenskt kök". Alla recept är dock för minst tio personer. Typiskt judar. Ska bara äta hela tiden.

Det är också intressant hur alla alltid avslutar sin tvättid i tvättstugan fem minuter före utsatt tid. I samma manér påbörjar alla också alltid tvättiden fem minuter efter bokad tid. Allt för att undvika att träffa en granne.