Politkerdrömmar och läslusta

I natt drömde jag att jag låg med Thomas Bodström. I drömmen bodde Thomas Bodström i en tvåa någonstans i Stockholm och han tog dit mig under förevändningen att jag skulle hjälpa honom att utforma en lag som gick ut på att förbjuda cirkusartister att utföra konster utan skydd. Det var en mycket trevlig dröm och det var ju även väldigt lyckligt att det av alla politiker var just Bodström som besökte min dröm (utan speciellt mycket fantasi kan man ju få upp ganska motbjudande bilder i huvudet om man tänker liknande tankar om andra politiker...). Vaknade upp med en mycket enträgen lust att faktiskt ligga med Bodström och denna har förföljt mig hela dagen. Så, Bodström, om du läser detta, det är bara att höra av sig!

En iaktagelse om stadens bokhandlar: inte konstigt att de förlorar sina kunder till internetbokhandlar då deras utbud är uruselt. När det kommer till till exemple filosofilitteratur är det skamligt vad få titlar de har inne. Och något i mitt översittarjag säger mig att det är viktigare att läsa något av de stora filosofiska verken än ännu en roman om irländska kvinnors kärleksliv eller om norrländska jounralisters äventyr. Med detta inte sagt att även sådana böcker till viss del fyller även mina bokhyllor...

Livlös och livslust

Har inte haft ett liv på senatse så har därför heller inte haft något att skriva om i min blogg. Såvida ni inte vill läsa om metodteorier eller postkolonialism eller kulturmöten i Mellanöstern förstås. Vilket ju kanske låter intressant men om jag skulle skriva om det skulle det låta ungefär såhär: gagagaaaa. Typ.

Hade dock fullt hus här i helgen vilket var...intressant. I lördags var det tur att vi hade Cillan med oss och hon fick höra ett antal "ja älksdar däj såå mycke". Till exempel höll hon undertecknads hår i en känslig situation och ägnade 20 minuter åt att spärra Louise bankomatkort som hon tappat bort tillsammans med 12 000 kronors Diroväskan. Jag hittade dock väskan senare, men vid det tillfället var kortet redan förseglat och förkastat. Inte konstigt att Cillan försökte smyga in på Park Lane när vi var upptagna vid grillköket på Avenyn. Vill också lägga in några ord om att mannen som är ansvarig för stämpeln på Neferititi borde genomgå någon slags kurs i detta jobb eftersom han uppebarligen inte kunde hantera ansvaret. Istället löpte han amok med stämpeln, varpå min arm fortfarande är fyllt av svart bläck. Snyggt.

Identitetsförfalskning och kassering

Härmed säger jag upp mitt liv. Någon galning som heter Clara och som ser ut som jag har nämligen smugit runt på universitetet och utgett sig för att vara jag. I denna veva har nämnda galning anmält mig till B-kursen i idéhistoria, utöver C-kursen i statsvetenskap som jag redan läser. Om jag hitta den här personen ska jag jaga ner henne och eliminera henne. Fram tills dess slutar jag som sagt mitt liv.

Min iPod gick så tragiskt sönder idag och måste formateras om (vilket innebär förlusten av ca. 50 GB musik och film). Tror att det var detta som föranledde ovanstående galenskaper. Hoppas innerligt att inget annat går sönder för mer än 40 poäng per termin kommer kassera mig.

Drogdosering och Stockholmsattack

Glömde att skriva om den briljanta metod jag har för att somna trots fem koppar kaffe i kroppen. Jag dricker vin. Mycket vin, flera glas. Jag dricker alltså kaffe på morgonen och under dagen för att hålla mig vaken och sedan vin framåt småtimmarna för att kunna somna. Visserligen, som Linda påpekade, bättre än uppåt- och nedåttjack, men fortfarande inte sådär hemskt hälsosamt. Säger jag med vinglaset i handen (fast har bara druckit en kopp kaffe idag!).

För övrigt är jag mycket upprörd av att Stureplansmänniskor har öppnat någon slags pretantiös och töntig överklass nattklubb mitt på Avenyn. De ska enligt ryktena servera champange på tjejtoan. Jag går till toan för att kissa eller spy. Vill jag ha champange går jag till baren ( eller till någon rik kille eftersom jag inte direkt har råd med champange). Inträdet till denna klubb ska kosta 150 kronor och det sägs att man inte ska dricka för mycket innan då de vill ha en städad publik. Ha! Vilket skitsnack, de vill ju bara att folk ska supa sig fulla i deras bar (eller toalett) istället så att pengarna hamnar i deras kassa! Ska aldrig sätta min fot där. Jag säger bara: Stockholm ut ur Göteborg.

Kaffeberoende och föräldratankar.

Jag måste sluta dricka kaffe. Har nu inte sovit ordentligt på två dygn. Visade sig att jag inte kan kontrollera det här med att ha en egen kaffekokare, för att inte tala om att vara tillbaka i caféstaden nummer ett med påtår som ett mycket viktigt inslag. Mår illa.

Kunde inte hämta min tvätt precis utan att innan diskutera med Cillan vem jag skulle ha som gudmor till mitt barn. Inte för att jag är gravid (är väldigt säker på att jag inte är det för ovanlighetens skull) och om jag nu skulle vara det skulle jag natgligen inte behålla det, men det kändes fortfarande väldigt viktigt att få frågan avklarad. Valet stod mellan Cillan och Louise och det var inte alls självklart. Cillan är ju utan tvekan den ansvarsfulla av de två; Louise kan ju inte ens hålla en mobiltelefon vid liv. Å andra sidan vet jag att de båda skulle bli utomordentliga mammor och älska barnet mer än allt annat. Cillan tyckte att om det var en kille kunde jag ge det till Louise (va fan skaffa era egna barn!), men själv hade jag nog hellre gjort tvärtom. Bestämde mig tillslut för att ha två gudmödrar och vi kom fram till att ett barn uppfostrat av de båda skulle bli det perfekta barnet. Så nu behöver jag inte oroa mig för den saken längre, vilket jag naturligtvis har gjort väldigt länge och hela tiden...;)

Insiktslös och ifylld

Två dagar har jag varit hemma och börja redan falla in i mina gamla vanor. Vissa är bra, som att laga ordentlig middag varje kväll. Vissa är dock mindre bra, som att obekymrat med ytterst frekvent gå och fylla på vinglaset ur boxen i kylen. Man skulle ju kunna tro att Sveriges konservativa alkoholregler har en hämmande effekt på mitt drickande, men i själv verket är det precis tvärtom. Just på grund av dessa regler ser jag till att bunkra upp och jag är inte den som har disciplinen att inte dricka när det finns både vin och ett gäng olika spritsorter att tillgå. Har ni tänkt på det, sossar??

Pappas flickvän hjälpte mig att skriva ut mitt CV idag. Hon måste ha haft någon salgs superskrivare med sjuka färgkontraster för mina läppar på bilen blev illröda. Och jag använder inte ens läppstift eller läppglans. Så nu ser jag ut som en annan slampa på min CV-bild. Tur att jag är så väldans trevlig och vältalig att arbetsgivare kommer att se igenom det...;)

Specialare och speciell

Firade min Sverigehemkomst igår med att tralla ner på stan mitt i natten i jakt på en 7-eleven som kunde ladda min telefon. Allt var så vackert och dött och fridfullt. Förutom punktonåringarna som kissade mitt på Avenyn, men de var kanske undantagen som bekräftade regeln... Satte även i mig en halv special på Sibylla, kändes slemmigt, men mättande.

Håller nu på och packar upp som gladast. Hittils går allt oroväckande bra. Det enda bekymmrerna just nu är att min hemtelefon inte fungerar och att jag fortfarande lyckats lokalisera en laddare till mobilen. Men det lyckas jag säkert lösa snart. Annars var det flera kära återseenden igår, det allra lyckligaste med min nalle. Japp, så vuxen är jag. Och det skiter jag fullständigt i.

Idiot och nytta

Jag är en idiot! Fick för mig att bjuda in folk till förfest och buffé imorgon för att säga hejdå. Buffé! För kanske fler än 15 personer! Inte bara inbillar jag mig att jag är en mästerkock, har även fått för mig att jag är någon slags speedad bambatant som kan laga mat åt ett helt kompani på några minuter. Jag måste även tro att jag har en hemlig finasiell källa som kommer att dyka upp och betala för hela kalaset. Suck alltså, vad har jag gett mig in på.

Min dator har spelat en del spratt med mig på det senaste. Igår gick det så långt att jag nästan var tvungen att läsa en bok för att underhålla mig då datorn verkade ha dragit sin sista suckar. Som tur var återuppstod den och jag kunde istället spendera de sedvanliga timmarna framför de ju så mycket mer berikande Facebook, msn och skype samt kunde ladda ner Top Model. Visste inte riktigt vad jag skulle göra på morgonen när datron inte fungerade. Fick helt sonika hoppa in i duschen med en gång, klä på mig och sedan gå och göra lite nytta. Har aldrig gjort så mycket nytta som när datorn vägrat starta. Hoppas aldrig det sker igen.


Tolka tankar och undvika att tänka

Undra hur mycket tid vi spenderar på att tänka på vad andra tänker på. Jag vet att jag och mina kompisar spenderar en hel massa tid åt att både tolka och förklara vad andra människor, mestadels män, tänker på. Och det tragiska är att vi kommer aldrig att få veta. Ändå kan vi vara ganska bestämda i våra åsikter om andras tankar, säga att vi vet exakt varför de agerar på ett visst sätt och hur de borde agera istället. Undra just hur många andra människor som har tolkat mina handlingar och därigenom kunnat lista ut vad jag tänker på. Känns rätt menigslöst när allt kommer omkring. Dessutom finns det ju en anledning till varför man inte alltid säger vad man tänker. Hade jag alltid sagt vad jag tänkt hade jag antagligen varit väldigt ensam.

Jag har tenta om 13 timmar. Trots detta har jag spenderat de senaste två dygnen (med korta pauser för mat, sömn och utgång (samt samtal med mina vänner, då jag försökt diskutera vad andra människor tänker)) sittandes i sängen, tittandes på sex and the city, drickandes vin eller läsk, ätandes pizza eller chips och rökandes (dessutom askat i en pringlestub för att slippa röra mig ifrån sängen). Jag har nu öppnat mitt anteckningsblock. Så kan legitimera ett sex and the city avsnitt till.

Förväxling och uppblåst

Jag ska naturligtvis inte träffa ex-pojkvännen igår utan imån. Jag är mycket förvirrad idag. Har inte gjort alls på hela dagen. Det är inte bra för hjärnverksamheten, slöar ner den, om möjligt, även mer.

Har suttit och läst nästan hela min blogg. Jag är ganska rolig stundvis. Har ett litet ego-maraton idag. Går ganska bra, tycker snart om mig själv så mycket att kommer städa mitt rum åt mig själv. Fast inte riktigt.

Suck och urk

Bra. Ska träffa ex-pojkvännen igår för första gången sedan vi gjorde slut och har ett jävla sugmärke på halsen. Ett sugmärke! Hur gammal är jag? Vet inte hur jag ska kunna åtgärda det här, med den nyinförskaffade solbrännan blir det lite knepigt att sminka över och vill ju hellre inte ha polo för då kommer just nämnda solbränna inte att syns alls. Suck.

Upptäckte precis att caféet här jag bor är stängt i en vecka framöver. Hur kan dem stänga det enda stället att köpa kaffe på inom rimligt avstånd mitt under pågående tentaperiod? Borde vara olagligt. Sitter nu bittert och dricker néskaffe. Urk.