Frivilliga dumheter och språkhjälp

Försöker att undvika självmord medan jag konstruerar en enkät för min kurs i kvantitativa forskningsmetoder. Som jag valde att läsa frivilligt. Tanken är att den ska ge mig mer insyn i hur världen fungerar. Vad som hittills har åstadkommits är att jag druckit väldigt mycket kaffe och ätit en del choklad. Tror dock att världen hade fungerat bättre om fler ätit choklad och drukit kaffe än konstruerat enkäter.

Min andra frivilliga kurs mot självdestruktion är franksa. Insåg inte när jag valde den svåra nivån att det skulle bli en tenta på skiten. Eftersom jag inte har engelska som modersmål får jag lov att ha med mig ett svenskt/engelskt lexikon. Har följaktligen bett pappa som kommer på torsdag att ta med sig ett massivt lexikon. Jag vet, det är till föga tröst eftersom det inte är på franska, men jag tror att vilket lexikon som helst är bättre än inget, oavsett språk. Det gäller att ta vad man kan få.

Cykelraggning och bortprioriterad raggning

Jag har köpt en cykel. Den kom med en något förvånande bi-funktion. Den visade sig nämligen vara ett fantastiskt raggningsredskap. Varenda kille jag har pratat med sedan jag köpte den verkar vara regelbunden cyklist, men har hittills inte mött en enda tjej med samma hobby. Genialt, vem kunde tro?

Fast jag tror inte att den kommer göra så mycket nytta trots allt. Skulle gå på en slags date igår, men kom på att jag hellre stannar hemma, lagar mat till lite fransk musik och dricker lite vin i lugnan ro. Så kan jag gå och lägga mig tidigt, vara utvilad tidigt på morgonen och kunna läsa tidningen länge och väl utan att somna. Vilket var precis vad jag gjorde. Inte undra på att jag är singel.