Anding och lurendrejerifobi

Instruktören på body balance talade idag under avslappningen om för oss att vår andning är vårt vertyg som bland annat hjälper oss att reflektera och fatta beslut. Det blev jag bara stressad av att höra. Alla mina beslut bör jag alltså kunna fatta enbart genom att andas. Vad är då mitt problem?

Ser på Kunskapskanalen att nu ska man förbjuda homeopatisk medicin därför att den inte kan visa upp någon vetenskaplig effekt. Så typiskt västerländsk. Vi vägrar att bli lurade. Strunt samma om det visar sig fungera utan att innehålla några farliga ämnen som ger bieffekter. Finns det inga kemikalier som man kan se reagerar med varandra så fungerar det inte. Punkt slut. Så fort någon nämner placebo förpassas läkemedlet till stenåldern. Trots att placebo är det mest genialiska läkemedel som existerar. Man blir frisk - utan att ta medicin. Men nej nej, vi västerlänningar vill ta medicin. Hellre det än att blu lurade.

Buggning och omställning

Bloggen har blivit utsatt för buggning. Dock, efter noga övervägande, har jag beslutat att inte låta sådana övervakarmetoder hindra det fria samtalet. Inte för att bloggen direkt är något samtal. Det är ju mest jag som samtalar med mig själv. Under mindre suspekta, mer accepterade omständigheter.

I och för sig är det lite svårt att hålla samma ton i bloggen som tidigare. Den har ju mest handlat om hur lat och oorganiserad jag är och hur mycket kebab jag äter. Nu är jag inte så speciellt lat längre och inte så oorganiserad heller, och jag äter nästan ingen kebab. Häromdagen tittade jag dessutom på ett helt avsnitt av Engelska Trädgårdar. Det går helt klart utför. Läste igenom min studentmössa igår och insåg att till och med mitt sexliv har blivit mer likt engelska trädgårdar än, ja vaddå, kebab? Nej usch. (Ja du mamma, nu ångrar du dig allt!)

Principer och rubriker

Dagens principaktion. I protest mot att Västtrafik vill ta ut pant för ett kort som jag redan äger bestämde jag mig för att bojkotta detta utsugarföretag och gick således hem i ösregnet släpandes på gymväska och matkasse. Genomblöt blev jag. Men oj vad Västtrafik fick lida.

Det borde förresten vara olagligt att skriva ett kapitel i en bok utan underrubriker. Att ersätta underrubrikerna med romerska siffror borde också vara olagligt. Min förslappade hjärna behöver milstolpar, samt lockande inledningar. Jag kan inte bara läsa för innehållets skull. Så jävla intresserad är jag inte.

Kvinna och vagnstölder

Man föds ju inte till kvinna, man blir det. jag tror att jag har blivit det nu. Kvinna alltså. Alternativt vuxen (vilket möjligtvis hade varit att föredra). Häromdagen kommer jag hem till pappa där mina två bröder har levt loppan ett tag. Trots att jag egentligen inte har tid ställer jag mig och städar köket. Bara för att jag heöt inte kunde stå ut med det. Någonting har jag blivit i alla fall, för normalt är det inte.

Jag undrar om min kundvagn såg extra attraktiv ut idag på ICA Maxi. Två gånger gick nämligen någon iväg med min vagn istället för sin egen så att jag fick jaga efter dem. Måste vara att folk instinktivt drar sig till min kulinariska finess.