Barn och årstider

GP:s söndagsrepotage varnar idag alla kvinnor: vänta för länge och du riskerar BARNLÖSHET. Där skävlde jorden och helvetet öppnade sina portar. Vi får reda på att medelåldern för förstföderskor bara ökar samt att kvalitén på kvinnors ägg försämras allt med åldern. Två saker är värda att notera; att man riskerar barnlöshet och männens frånvaro. Vad hände med alla de saker man riskerar om man föder barn för tidigt (eller överhuvudtaget)? Som typ inget socialt liv, ingen karriär, tinnitus,handikappat sexliv, kass ekonomi, hängbröst, ens hem förvandlat till dödsfälla pga. leksaker överallt, etc. Och männen? Trots mitt ytterst liberala synsätt på famlijebildningar så inser även jag att det krävs en man och en kvinna för att skapa ett barn. Håller sig sperman lika pigg och fräsch oavsett ålder? Och mannens åsikt om när det är dags att yngla av sig har ingen som helst påverkan på när ett par bestämmer sig för att skaffa barn? Det verkar som att det är enbart kvinnor som skaffar barn, enbart kvinnor som riskerar att bli barnlösa (barnfria?). Männens roll är oklar, de verkar bestå varken barnlösa, barnfria eller med barn samt med en konstant ,men passiv, allert produktionsförmåga. Det kanske var det Marx menade med alienation i produktionssamhället?

Annars ska det bli spännande att se vilken årstid det är idag. Här i Göteborg byts årstiderna nämligen av ytterst godtyckligt men ändock frenetiskt. Igår verkar det ha varit ungefär höst. Dagen innan var det helt klart vinter, men innan dess vår. Så bara för att det var höst igår kan man inte bara anta att det ska vara vinter idag, utan det kan lika väl vara sommar. Sommaren verkar dock vara den minst förekommande årstiden. Toppen.


Kommentarer
Postat av: Sandra - mamma sen 15

Vilken tur att man var snabbt ute då :)

Postat av: Clara

Ja, det verkar onekligen vara ett smart drag att vara ute tidigt, för då är ju barnen gamla nog att ta hand om sig själva när man själv fortfarande är ung och sprallig. :)

2008-04-06 @ 22:08:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback