Misslyckad

Ja men det här gick ju jävligt bra. Not. Gick hela vägen till Vallhalla och kände mig på toppenhumör. Så när jag står utanför simhallen inser jag att den påse med badkläder som borde hänga från min arm inte gjorde det. Smart, verkligen. Så det var bara att vända. Men då insåg jag att jag inte orkade åka hem och sen tillbaka så jag gick ner på stan, knödde i mig en morotskaka och rusade sedan hem för att inte missa Cityakuten. Ringde dessutom hysteriskt till Cillan (också Cityakutenberoende) i väntan på bussen för att få första delen av programmet refererat till mig. Enda positiva idag är avsaknaden av kebab. Fick dessutom reda på att Cityakuten fortsätter på måndag. Mycket trevligt faktum, men också extremt farligt.

Kebab och lackskor

Har äntligen vaknar ur min dvala. Jag känner mig ungefär som en alkoholist som precis blivit nykter. Även om jag tidigare insåg att något var fel, ville jag inte göra något åt det. Igår insåg jag att jag börjar bli beroende av kebab - inte bra. Dessutom är jag beroende av Cityakuten och Advokaterna och börjar så smått utveckla ett beroende för Sex and The City. Och som om inte detta skulle vara nog har jag en helt omvriden dygnsrytm som gör att jag går upp tidigast 13 om jag är ledig. Detta  sin tur medför att jag inte kan somna förrän sent, så när jag väl måste gå upp tidigt får jag bara några timmars sömn vilket gör mig trött och hängig. Kort och gott - jag har blivit förslappad. Men nu ska det bli ändring. All spår av kebab är ute ur lägenheten och jag är på väg ner till vallhalla för att simma! Idag är det desutom säsongsavslutning för Cityakuten så nu finns det inget som hindrar mig från att bli en aktiv människa igen!

Måste dessutom sluta att göra slut på pengar. Har redan gjort slut på halva lönen. Ångest. Fast innehar ett par riktigt snygga röda lackskor nu...

5-åringar och pannor

Är ganska förbluffad över dagens mest oväntade auktoritetskränkning (hm, flummigt ord). David och jag var på Ica fokus för att jag skulle köpa lite mat. Jag kände mig aningens stressad, delvis på grund av att det fullkomligt kryllad av folk (och i sådana tillfällen hatar jag verkligen människor), delvis på grund av att Davids tålamod började tryta en hel del. Så när jag skyndade mot kassan kom en liten 5-åring i vägen och jag försökte så smidigt jag kunde knö mig förbi. Vad händer då? Den jävla lilla 5-åringen öppnar munnen och säger:
- Flytta på dig!
What? Jag fattar ingenting, står det något i min panna eller?

På tal om panna (okej, här kommer världens sämsta ordvits) så lagade jag precis en panna från Arla (jag sa ju att den var dålig!). En sådan där som varit på reklamen hela tiden. Den var faktiskt riktigt smarrig och tro det eller ej men det var lika enkelt som just i reklamen. Så nu är jag mätt och belåten och väntar med spänning på att kvällens Idol ska börja...

Intervjuer och pizza

Nu så. Nu har jag faktiskt kommit en bit på väg. Har gjort den första intervjun och den gick strålande. Trodde först att personen i fråga skulle bli lite sur över att jag rotade i hans liv, men han blev nog snarare smickrad. Detsamma gällde nästa persons man, som också lät positivt inställd till mitt ärende. Inser dock att jag inte kan ringa förrän på eftermiddagen då de flesta normala människor är på jobbet vid den här tiden. Inte alla som har samma dygnsrytm som jag, vilket nog är tur för det här samhället.

Ska till skolan snart, men måste äta något innan. Har två val: 1. Köpa något på pizzerian. 2. Laga något själv. Fördelarna med alternativ ett är att jag slipper anstränga mig. Fördelarna med alternativ två är att det är billiggare och förhoppningsvis godare. Alternativ två har dock en stor nackdel: disk. Kylskåpet är dessutom ganska tomt nu såhär innan löning, så det får nog bli pizza. Nä, jag behöver nog ett argument till för att få lov att traska ner till Eklanda pizzeria. Hm...Tid! Jag hinner faktiskt inte laga mat om jag ska få gjort något innan skolan (sedan om det är skolarbete eller att få sett ett avsnitt av Cityakuten låter vi stå osagt...).

Disciplin och namninsamling

Ibland är det sjukt svårt att hitta motivation. Som det här jobbet jag håller på med i skolan, egentligen är det jätteroligt och intressant, men ändå orkar jag inte ta tag i det på riktigt. Det finns alltid så mycket annat jag kan göra. Som igår när jag satte mig framför datorn för att plugga, då finns det ju så mycket annat att göra på internet! Och sedan gick det ju en massa bra tv-program som Cityakuten, Ugly Betty, Nanny och Sex and The City. Och om jag verkligen inte har någon annan ursäkt kan jag alltid spela ett parti spindelharpan. Det bästa hade varit om jag satte mig någon annanstans och pluggade, men det går ju inte heller för jag har ingen laptop och dessutom måste jag kunna prata i telefon. Jag borde anställa någon som piskar på mig så fort jag inte jobbar (någon som är intresserad? =) ).

För övrigt upptäckte Cillan att tv 3 inte verkar ha köpt rättigheterna för att sända nästa reprissända säsong av Cityakuten. Katastrof! Borde nästan starta en namninsamling för att de ska göra detta, kommer inte klara mig annars! Alla som vill fortsätta se på Cityakuten (gamla säsonger) räcker upp en hand:

Clara

Engagerade makthavare?

Hehe, letade runt på riksdagens hemsida för att se hur folkpartiet röstat i frågan om övergångsregler. Hittade den här roliga kommentaren (protokollförd) av talmannen:

Anf. 86 TALMANNEN:

Vi tackar statsministern för det. Det är faktiskt 36 ledamöter som har ställt frågor. Det betyder att en tiondel av kammarens ledamöter har agerat i dag. 

Engagemang och skvaller

Suck vad trött jag blir. Hur många gånger kan man döda en persons engagemang? Mitt politiska engagemang (rättelse: mitt partipolitiska engagemang) dog för nästan två år sedan då jag avgick som ordförande. Då var jag nog precis fyllda 18 år och hade fått höra att jag var både det ena och det andra och hade suttit dagar i streck och lipat över mail från bland annat folkpartister som förklarat hur dum i huvudet jag var. Nu har jag insett att hur man än gör kommer man aldrig att kunna göra alla nöjda och det kommer alltid att finnas personer som är ens motståndare. Jag vet att jag kan armbåga mig fram om jag måste och jag vet att jag klarar det. Men det måste vara värt det också.

Mitt journalistiska engagemang ökar dock bara. Idag satt Tobias och jag på skattemyndigheten och kollade upp folks inkomster. Det var jäkligt lätt att få reda på; det var tur att jag lämnade för att ta en fika med Frida, annars hade jag inte kunnat hålla mig för att kolla upp både den ena och den andra personen...hehe. Jag har funderat över detta med skvaller. Jag älskar ju skvaller, hade inte jag kunnat bli en skvallerjournalist då? Det lockar dock inte mig över huvud taget, varför? Jag tror det är därför att jag gillar att skvallra om personer jag känner eller personer i min omgivning, inte sådana jag aldrig har träffat eller aldrig kommer att träffa.

För övrigt måste tilläggas att Avenyn blivit sjukt vackert med julbelysningen. Efter förra årets katastrofbelysning valde kommunen att satsa på något tradionellt och enligt mig sköt de mitt i prick. Riktigt snyggt!

Erkänn

Alltså, måste avreagera mig lite. Alla som jag träffar säger att de aldrig kollar på Idol. För det är så himla löjligt. Och juryn är så himla töntig. Och ingen av deltagarna kan ju sjunga. Och det är bara mobbning. Och jaddra jiddra jaddra. Men hallå, hur kan ni veta allt detta, om ni aldrig kollar på programmet som ni säger??? Nä, precis, för alla kollar på Idol och alla har en jäkla massa åsikter, men tydligen är det väldigt svårt att erkänna detta. Som när jag var på förfest härom fredagen och jag ville kolla på Idol, så möttes jag av en skara suckandes människor. Men när det väl kom till kritan var hela bunten mycket intresserade av vem som åkte ut och så vidare. Så kan alla bara sluta att säga saker som "inte för att jag har sett typ ett helt program någonsin men jag tycker ändå att Markus ska vinna". Grr.

Telefoner och rödvin

Har verkligen världens tråkigaste kväll. Är hemma helt ensam och har inget kul alls för mig. Inget bra på tv och helt ärligt orkar jag inte med super mario längre. I alla fall inte när Magnus inte är här och kan klara dem svåra banorna...=) Skulle kunnat ha följt med en kompis och dricka öl, men även om jag känner mig som världens mest tragiska och uttråkade människa orkade jag inte lämna lägenheten. I alla fall inte ända till Linnéstan. Pratade precis med Cillan i telefon och det gjorde mig i alla fall på bättre humör. Känner mig inte totalt misslyckad längre. Jag förstår mig inte riktigt på det här med att prata i telefon. Jag är typ beroende av att prata i telefon. Får jag inte prata med någon på en hel kväll så mår jag piss, det är verkligen jättetråkigt. Jag tror att jag känner mig lite mer levande genom att få höra någon annans röst, inse att jag inte är helt ensam. Visserligen är det ju en ganska självklar insikt kan man tycka, men tydligen behöver jag hela tiden bli påmind om mina vänner och alla andra. Msn funkar ju men det är ändå inte samma sak. Ett samtal är så mycket mer.

Se så filosofisk jag blir efter två glas vin. Mycket gott vin för övrigt. Kan jag rekommendera.

Idol och höst

Alltså vad ska man säga. Idol, vilken röra. För det första tycker inte jag att någon deltagare är speciellt bra i år. Om man tänker tillbaka på de föregående åren så går det ju inte ens att jämföra årets deltagare med sådana som Lorén, Daniel, Sibel, Darin, Sebastian och Agnes. När de gick upp på scen så gjorde de alltid något eget av låten och  tog riktigt  galna toner.  Årets gäng ska ju vara glada om de lyckas sjunga en halv låt utan att ta en falsk ton. Min favorit är Erik för han kan faktiskt sjunga riktigt bra. Heja! Men att Felicia åkte ut idag var rätt dåligt. Visserligen var hon väl inte direkt min favorit men hon var i alla fall bra mycket bättre än Johan. Även om jag kan erkänna att jag reflexmässigt kastade mig efter telefonen när han började gråta med sina små hundögon över sin bror,  men jag gjorde det inte! Och det är det som är det viktiga, att jag stod emot tycka-synd-om-syndromet och handlade efter sunt och förnuft. Men något sådant verkar ju inte existera hos tittarna, speciellt inte sedan de röstade ut Danny. Själv röstar jag aldrig, så slipper jag ta ansvar och kan skylla allt på alla andra. Utmärkt metod, så borde övriga livet också fungera. I vilket fall är det nu tre killar kvar och det är ju skittråkigt för tjejerna är mycket snyggare och har mycket roligare kläder och smink. Nästa år får den där juryn ta och vaska fram lite bättre deltagare. Jag borde söka jobb i Idol-juryn, hade varit perfekt. Har absolut inga problem med att vara tyken, ha en massa åsikter och sitta på en massa makt över stackars skivkontraktssuktande människor.

För övrigt gör Magnus och jag stora framsteg på Super Mario fronten. Vi är nu inne i specialvärlden och klara vi alla dem banorna blir hela spelet höst. Kan ni tänka er!

Matteproblem och snigelpost

Ha! Ibland leder ens inkompetens till positiva överaskningar. Jag hade räknat fel på hur många rätt jag hade på högskoleprovet, så resultatet detta år blev 1.3! Jag är mycket nöjd med detta! Nu kommer jag säkert att få göra antagningsproven till jmg. Frågan är bara om jag vill det. Alltså, det kanske hade varit bra om jag blev lite förbannad och förvirrad så att jag faktiskt tog min lilla rumpa (storlek 32, hehe) och satte mig på ett plan någonstans. Men men, vi får väl se vad som händer, inte säkert att jag klarar proven ens.

Kände mig som en riktig jouranlist idag när jag ringde stadsarkivet för att få ut några gamla klasslistor. Först grinade dem lite men efter att jag sagt att de kunde faxa mig blev de lite gladare. Man kanske skulle skaffa en fax? Känns lite stenålder dock, men vad gör man om man själv är hypermodern och resten av samhället släpar efter? Revolterar eller anpassar sig? Ja, i det här fallet tror jag inte riktigt att jag har den maktställningen att det är speciellt lönt att revoltera, så kanske borde kolla på blocket om det finns några trevliga faxapparater. Annars finns ju alltid snigelposten, men den funkar ju inte så bra vilket jag precis fått erfara. Har nu nämligen besökt Tempo för andra gången utan att lyckas få ut mitt paket från H&M. Måste ringa H&M för andra gången och få en ny radda siffror. Vad jobbigt livet är ibland...

Big no no

Kom att tänka på häromkvällen hur man dissar en kille som raggar på en på krogen. Eftersom jag har pojkvän vore ju det lättaste att bara berätta om detta, men är det så bra egentligen? Det är ju så att även om man inte har en pojkvän så kör många tjejer med denna taktiken, nämligen att hitta på att de har ett förhållande i syfte att bli av med barsnusk. Alla tjejer måste genast sluta med detta! För vad säger man egentligen med ett sådant beteende? Jo, att det är fritt fram för vem som helst att kladda på en så länge man inte "är upptagen". Typ som att kvinnor är någon ägodel som går runt, de upptagna går fria men de lediga är öppet byte. Det är ju oftast så att en tjej inte vill ha en kille därför att hon helt enkelt inte vill (för att han är för full, för ful, för ocharmig, etc). Tjejen väljer själv vilken kille hon vill snacka med/bli bjuden på drink av/ligga med och detta oavsett civilt tillstånd. Sådetså.

Nintendo och Borg

Det blev en hel del Nintendo igår. Inser nu att jag måste göra mig av med spelat illa kvickt. Jag måste faktiskt börja jobba på vår tidning och tro det eller ej men Super Mario är inte till någon hjälp.

Det blev ett litet liv när finansminister Anders Borg i dagarna gick ut med att de arbetslösa som inte tillräckligt aktivt söker jobb ska bli av med pengar. Egentligen är inte det väl inte ett så farligt förslag, men jag kan förstå om folk reagerar eftersom moderaterna inte direkt varit nådiga mot de som de facto är arbetslösa hittills. Alltså: även om jag visst tror att alliansens politik kommer att leda till fler jobb, som kommer man ju inte kunna utrota arbetslösheten (det vore väl inte ens ett önskvärt scenario). Därför kan man faktiskt inte besvara alla arbetslösas oro inför försämringar i a-kassan med att "jaja, men förstår du inte att detta kommer att leda till jobb?". Varför? Därför att det inte är sant! Alla kommer inte att få jobb, vissa kommer fortfarande att vara arbetslösa. Och det gäller att inte glömma dem i sin iver att piska på latmaskarna. Så även om jag personligen tycker att Borgs förslag är rätt bra, dessutom är han ganska sexig, så förstår jag folks reaktion. Och om jag får gissa, vinner sossarna valet 2010.

Högskoleprovet och bakfylla

Det blev en spontan utekväll igår efter skolan. Även om jag fick lite fjortisfylla så var dte riktigt kul, ingen bangade och alla släppte loss. Även lite kärlek frodades mellan två klasskamrater... Bra för mig eftersom skvaller är som mitt syre, hehe. Idag mår jag dock som jag förtjänar. Har försökt spela Super Mario men jag suger verkligen, får göra varje bana typ 15 gånger innan jag klarar den. Ska göra ett nytt försök snart, ska nog inte hålla på för länge dock för mitt självförtroende är redan kört i botten.

Snart borde resultatet från högskoleprovet komma. Jag kollade tabellen och jag tror att jag får 1.2. Hade jag inte klantat mig så mycket på två frågor hade jag fått 1.3, men tänker man så kan man ju bli galen tillslut så jag för nöja mig med 1.2 och hålla tummarna för att det räcker för att komma in på journalistprogrammet. Det känns riktigt segt att de inte går något på betygen. Känns som att tre år av slit inte spelar någon som helst roll liksom. Över huvud taget tycker jag att det finns tora brister i antagningssystemen överlag. Till exempel för att komma in på b-kursen i statsvetenskap här i Göteborg krävs det 90 högskolepoäng. Inte heller där spelar varken gymnasiebetygen eller betygen från a-kursen någon roll. Så även om jag hade högsta betyg på hela a-kursen kommer jag inte in. Istället kan någon som i precis klarade kursen komma in bara för att den personen läst en jäkla massa onödiga kursen på universitetet. Lite bittert. Om jag inte kommer in på jmg i vår kommer jag i alla fall inte orka plugga eller jobba, då gör jag nog något ogenomtänkt som typ att lämna landet. Är väldigt sugen på att åka till Jerusalem, kanske lära mig hebreiska. Hade nog vart nåt...

Farsdag och nycklar

Idag är det det farsdag coh det ska naturligtvis firas. Så jag och min bror köpte en musik-dvd med Katie Melua (eller vad hon nu heter) och sedan åt vi och pappa middag på Caleo. David hade först köpt strumpor åt pappa men jag tyckte kanske inte att det var så roligt så han lämnade tillbaka dem. Caleo har sjukt god mat, jag och pappa år en skaldjurssoppa som var helt underbar. Pappa går dock på penicilin så han var alldeles dålig i magen så det fick bli en kort middag...

Sedan körde pappa mig hem, men när jag skulle traska in i lägenhete så hade jag glömt en mycket väsentlig sak, nämligen nycklarna. Första gången jag blivit uteslåst i vår nya lägenhet, ganska bra jobbat ändå med tanke på att vi bott här sedan maj. Jag har nämligen en historia av att inte kunna hålla så bra koll på nycklar vilket har resulterat i ett flertal klättringar på stege. En gång höll mamma på att ringa brandkåren när hon fick reda på att jag var på väg de tre metrarna upp till andra våningen...I vilket fall var det bara att ringa pappa igen som fick köra mig til mamma där jag fick vänta på att Magnus skulle komma hem. Hos mamma blev jag inte direkt mött med välkomnande; hon hade sett fram emot en ensam hemmakväll med film och godis och hade trott att David skulle vara hos pappa. Så när hon kom hem var David där och två sekunder senare kom jag. Efter ett tag hade hon dock smält besvikelsen över av att få sällskap och vi hade riktigt trevligt. Jaja, så kan det gå.

Borrmasikner och grannar

Nä nu jävlar. Nu är det krig. Idioterna till grannar har tagit sexet ett steg längre. De fick för sig att borra i väggen som vi hörde dem ha sex genom. Alltså väggen som jag sover mot, har mitt öra typ en decimeter från när jag ligger där och sover som sötast. Förstå att det lät som att någon borrade upp min skalle. Och då hade jag bara sovit typ fyra timmar. Idioter. Blev så förbannad att jag gick upp och knackade på på den lägenheten jag trodde att det var. Det var dock inte dem, de hade också blivit väckta. Typiskt för jag var sugen på att verkligen skälla ut dem. Jag får aldrig chansen att vara riktigt rasande över någon. Ska dock sätta upp en lapp i trappugången med rubriken typ "Till idioterna som borrade i mitt huvud när jag hade jobbat natt". Eller kanske något lite mer diplomatiskt. Usch, vilka puckon. Måste hitta på något bra sätt att häämnas på. För som sagt - nu är det krig.

Fyllon och regn

Ännu en natt på jobbet. Det är rätt roligt att jobba natt. Det händer liksom alltid något och gästerna är ju roliga. De flesta är rätt pckade och det gör dem faktiskt trevligare (än till exempel obeslutsamma barnfamiljer, vilka typ är sända av djävulen). Oftast, ska tilläggas. Jag blev kallad, vad var det nu igen, jo, mongolid. Det var ju kul. Men om man tänker efter noga så var det nog snarare den killen som var mongolid, om man nu bara kan vara mongolid så där utan vidare. Annars var det rätt trevligt folk. En kille genomskådade min säljteknik så jag gav hon honom en dipsås för halvapriset. Fan va grym jag är ändå, hehe. Jag var faktiskt riktigt grym i kassan idag, sålde hur mycket som helst. Var nog personligt rekord faktiskt. En riktigt rolig sak hände också: jag har alltid tänkt att någon dag kommer någon att uppskatta hur trevlig och serviceminded jag är och i och med detta erbjuda mig ett jobb. Precis det var vad som hände. En norsk tjej berömde mig och frågade om jag ville jobba i deras restaurang som de ska öppna. Så fick hon mitt nummer och min mail. Grymt!! Även om hon inte hör av sig blev jag på toppenhumör, kanske var därför jag sålde så bra.

När jag skule gå hem ösregnade det så hade sådär lust att gå. Kollade om det gick någon buss och det gjorde det! Inte så bra att jag fick reda på det för nu kommer jag väl aldrig att gå mer. I vilket fall kom inte den jävla bussen som det hade stått på Västtrafiks hemsida (surprise att dem har dålig service...) så jag kom hem typ en halvtimme senare än om jag hade gått. Men va fan, busschaffisen var ju trevlig och jag slapp bli så blöt. Dessutom lyckades jag lyssna igenom nästan hela Plans av Detah Cab for Cutie,vilket är en grym skiva och spela snake och bowling på telefonen. Bowlingen var inte min starka sida dock, får nog öva lite mer där. Nu är det nog bäst att jag går och lägger mig annars sover jag bort hela morgondagen (eller idag, om man ska vara korrekt).

Grannar och sömn

Igår hörde vi grannarna ha sex när vi skulle sova. Först förstod jag inte vad det var som lät, men sedan började både jag och Magnus fnittra. Känns rätt sjukt ändå, att man bor så nära inpå någon annan. Tur att de inte höll på så länge för det hade varit lite svårt att somna till. Fast i och för sig, kanske funkar bättre än delfinsång och sånt. Vem vet. (En affärsidé!) Hade ruskigt svårt för att sova igår över huvud taget. Skulle upp 5.00 och jobba men kunde ändå inte somna förran efter ett. Det är omöjligt att sova när man ligger och tänker på något och jag kunde inte släppa vad som hände på lektionen i går. Var tvungen att ringa Frida och nu ska vi se om vi kan göra något åt saken.

Var ingen lång dag på jobbet som tur var. Slutade 13 och det känns alldeles lagom! Hoppas att det går något bra på tv för jag tänker inte röra mig från soffan. Är lite nyfiken på att hämta mitt paket från HM dock. Är ju inte så långt att gå ner till tempo, tar väl typ två minuter... Det är inte så roliga saker, men är rätt sugen på hjärthalsbandet jag vet ska komma. Sen köpte jag mina favorittrosor också och har inte tvättat på ett tag så det blir ju perfekt. Fast måste nog boka tvättid förr eller senare än då. Det är så tråkigt bara. Eller framförallt jobbigt. Och herregud tänk om man stöter på grannarna i full action nere i tvättstugan, det är ju inte ett helt omöjligt senacrio. Nä nu märks det att jag inte har sovit på två dagar. Är nog dags att parkera i soffan och komma tillbaka till världen om några timmar.

Tidning och nyår

Nu har hösten verkligen, på riktigt, utan hämnigar, kommit till Göteborg. Hur vet jag det? Jo för att det regnar konstant. Eftersom jag latade mig och tog bussen till jobbet i morse tänkte jag inte på paraply så det blev en del utnyttjande av kollektivtrafiken idag...Min nya jacka har börjat lukta skumt också. Beror nog på att den blev blöt. Men hallå, sälj för fan inte kläder i Göteborg som inte tål vatten.

Idag i skolan (journalistkurs) skulle vi bestämma vad för slags tidning vi ska göra. Det började roligt med en massa galna förslag och ett tag skrattade jag så att jag grät (har en benägenhet att gråta ibland). Men när det sedan endast var två förslag kvar insåg alla allvaret och det blev en riktigt hetsk diskussion. Tillslut vann ett av förslagen, det jag var för, med en enda röst. Det kändes som att det blev rätt dålig stämning och det var ju liksom inte alls meningen. Vi skulle göra vara astaggade för att göra den här tidingen tillsammans. För egen del spelade det inte så hemskt stor roll vilket förslag som vann, men jag tror att några glömde bort att tänka på vi faktiskt har betalat mycket pengar för denna kurs och att man inte bara kan göra en "kul grej" då. Egentligen var inget av förslagen klockrent, det var nog därför det blev så mycket diskussion. Jag hoppas verkligen att alla kommer på bra grejer att göra nu, det skulle vara förjävligt om hela tidningen skulle sinkas på grund av detta.

Nu sa Cillan precis på msn att vi skulle höras imorgon och börja spåna för nyår. Hjälp! Detta ångestfyllda område vågar inte jag närma mig efter kvällens omröstning. Dessutom ska ju Britney Spears skilja sig! Inte mer nu, jag klarar det inte! Jag hatar egentligen sådana där kvällar då "alla måste göra något". Det är samma med midsommar och valborg. Jag festar hellre när jag känner för det. Men på nyår MÅSTE man ju faktiskt göra något, annars kan man lika väl vänta på att bli uppäten av schäfrar. Förra året hade jag middag hemma vilket blev riktigt trevligt, men då bodde jag fortfarande hemma och nu bor ju alla på typ en kvadratmeter så det funkar liksom inte att ha långbord. Nä, jag tänker faktiskt inte tänka på det nu. Jag vägrar. Nu ska jag kolla på Cityakuten.


tentaöl

Förresten har jag kommit på varför det heter tentaöl. För att det är patriarkaliskt (nu rök väl det där löftet om att stava rätt). Mest män dricker öl och därför har de fått namnge det. Känns som en skottsäker teori.

Pengar och jobb och csn

Det finns ju en ganska klar koppling mellan just pengar och jobb. Har man då två jobb som jag borde ju pengar inte vara några problem. Men icke! För det finns ju så himla många som också insett detta samband så det är svårt att få tider. Kollade precis mina studieskulder och de ligger på 35 000. Det är ju inte så mycket, det kan man ju nästan spara ihop till. Problemet är bara att jag hade tänkt att plugga i sisådär 2,5 år till och då blir det helt plötsligt 100 000! Hjälp! Enligt csn:s beräkningar kommer det att ta mig 20 år att betala tillbaka det om jag getalar 500 kronor i månaden. Fy fan vad surt att betala 500 kronor i månaden i 20 år bara för att jag ville kunna shoppa när det var meningen att jag skulle vara fattig student. Så är det nämligen; jag jobbar en del och tar fullt lån eftersom jag hatar att inte kunna shoppa eller dricka ett glas vin då och då. Det känns liksom  inte kul då. Och egentligen, när jag sitter där om 20 år med en massa pengar så är jag nog glad för att jag inte var en tråkig fattiglapp under studietiden som bara käkade nudlar. Och om jag nu mot all förmodan inte skulle ha en massa pengar - vad spelar då 500 kronor hit eller dit någon roll? Alltså, om allt ändå har gått åt helvete så kommer jag ju att kunna glädjas över vilken välklädd optimist jag var när jag var tjugo.

För övrigt är det skönt att minusgraderna förvsann fort. Kände mig liksom inte riktigt redo för vintern ännu. Har precis köpt en ny jacka som inte riktigt tål minusgrader och det hade ju varit för tråkigt att inte kunna använda den. För jag är inte en sån person som hellre är snygg än fryser: jag vägrar att bli förkyld. Jag kör hela kittet med halsduk, vantar och mössa (som går över öronen såklart, vad är annars poängen?!).

Magnus påpekade att det var en hel del stavfel i min blogg eftersom jag aldrig läser igenom mina inlägg innan jag publicerar dem. Inte för att så många läser direkt men om någon liten stackare skulle hitta hit ska han eller hon i alla fall inte bli bortskrämda av något sådant. Nu är det sent och jag ska jobba imorgon. Ska dessutom ringa alla som kan tänkas vara intresserade av mina tjänster och se om man kan få tjäna några slantar. Kan nog bli framgångsrikt.

Tentavin

Det bästa med att ha tenta är att man kan supa sig redlös efteråt utan att någon höjer på ögonbrynen. Det är liksom mer konstigt att inte göra det. Känns skönt, därför ska jag och Linda dricka vin nu och sedan kanske jag följer med Magnus till Chalmers. Förresten borde det heta tentavin istället, för det är mycket roligare att dricka vin än att dricka öl. Tentan gick nog bra i alla fall, kändes lite mer som en hemtenta men läraren är väl sadist så vi fick svettas i några timmar. Får alltid panik över hur långt jag skriver. Känns alltid som att jag skriver för kort och för få kompliverade ord. Som tur va fick man ha med sig alla böcker och antecknningar så jag kunde sno några komplicerade ord ur boken. Inte riktigt säker på vad dem betydde men skit samma, det lät ju bra. Hoppas jag.

Ska inte jobba eller plugga på hela helgen. Inte så att jag skiter i något utan jag har helt bekelt inget att göra. Helt underbart! Kan slappa för första gången på ett år utan dåligt samvete! (inte för att jag inte har slappat på ett år alltså, skulle vara grym underdrift, men det har liksom aldrig varit en speciellt bra idé...). Har planerat att dricka och kolla på tv hela helgen! Kanske shoppa lite också, fast får ta det lite lugnt nu. Igår kunde jag shoppa eftersom det var den första November. Det är liksom inte okej att shoppa upp hela ransonen innan den nya månaden ens har börjat, så eftersom det var November igår var det okej. Men nu har jag liksom spolat den livlinan. Synd, hade verkligen velat ha ett par röda stövlar.

Nu går min buss om sju minuter. Fast den är aldrig i tid. Förutom när jag är sen. Då är den alltid i tid. Häromdagen fick jag slänga mig framför både en Corvette och bussen för att stanna den innan den körde iväg. Ingen av förarna blev speciellt glada, men jag hann med bussen i alla fall! Om bussarna hade haft vett att gå lite oftare hade man ju inte behövt slänga sig framför dem och riskera sitt liv, men nu är man liksom så illa tvungen. Vässtrafik har säkerligen ett antal olyckor på sitt samvete. Bara fem minuter kvar nu. Bäst att dra, är en ju en massa kläder man måste få på sig nu också när vintern kommit.

tv-tablån och nya regeringen

Har inte skrivit på ett tag nu, ett halvår närmare bestämt, men ska göra ett nytt försök. Till att börja med måste jag gratuela tv 3 för en utmärkt tv-tablå den här kvällen. Har suttit framför tv: n från 21 till nu och kunnat avnjuta Top model, Weeds (säsongsavslutning dessvärre), Cityakuten och Sex and the City. Underbara program. Top model börjar visserligen bli lite uttjatat, det var ju klart mycket bättre under de första säsongerna, men det är fortfarande roligt att se när de tar bilderna och hur de inte kan hålla sams med varandra. Weeds - fantastisk serie. Synd att programen är så korta bara, tur att de visade dubbelavsnitt idag. Cityakuten, behöver det ens kommenteras? Måste vara en av världens bästa serier. Luka ochCarter helt klart sexigast. Och till sist Sex and the City, synd att de inte ska göra fler avsnitt för det är verkligen en serie som gör en stolt över att vara kvinna!

Så till ett mer "seriöst" ämne: den nya regeringen. Jag var väldigt glad när det stod klart att vi fåt ett maktskifte, men efter alliansens kampanjande såg jag liksom inte framför mig så mycket moderatpolitik. Kalla mig blåst, men jag känner mig lurad. Klart att man innert inne förstod att moderaterna skulle få mycket att säga till om, speciellt i och med folkpartiets nederlag, men det känns ändå inte riktigt okej. Även om jag ogillar att uttrycka mig så här så känns det väldigt mycket rikemanspolitik. Förlåt, det är verkligen inte min typ av uttryck, men hur ska man bättre kunna beskriva det? A-kassan och bostadsförslagen är ju ganska stora förändringar som faktiskt kommer att göra det svårare för många som redan har det jobbigt. Och idag hörde jag något om att höja bensinskatten...what? Kd ville ju sänka den? Och vad händer med migrationsfrågorna? Ingenting för det är ju gamla vanliga moderaterna som bestämmer där med. Och med hbt-frågor som homoäktenskap? Intet nytt för där har de satt kådisarna!!  Jag hoppas verkligen att de lyckas med att minska arbetslösheten kraftigt annars kan de se sig om efter andra jobb...

Jaja, lite gnäll, men det får väl vara okej idag. Ska försöka skriva imorgon också och då kanske det blir något roligare. Eller förresten, inte så stor chans eftersom jag har tenta imorgon. Ska nog plugga lite nu...inte.